kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
3 Mart 2009, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Almanya'da tarihi arşiv binası çöktü

AA
Giriş Saati : 03.03.2009 21:31
Güncelleme : 03.03.2009 22:07
Yeni Haber
Almanya'nın Köln kentinde tarihi arşiv binasının yanı sıra iki binanın daha çöktüğü, 7 kişinin kayıp olduğu ve enkaz altından kurtarılan yaralılar arasında 2 Türk'ün bulunduğu bildirildi.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ...

Köln belediyesi tarafından yapılan açıklamada, arşiv binasıyla birlikte 2 binanın daha yıkıldığı ve 7 kişinin kayıp olduğu kaydedildi.

Yıkılan binanın karşısındaki metro durağında beklerken olaya şahit olan kondüktör Selahattin Yeşil, binanın bir kaç saniye içinde çöktüğünü belirterek, ''Her taraf toz duman içinde kaldı. Hemen enkazın yanına koştum. Enkazdan beş kişiyi çıkarttım. Aralarında 2 Türk vardı. Yaralılar, sağlık ekipleri tarafından ilk müdahalelerinin ardından hastaneye gönderildi'' dedi.

Yeşil, yaralı Türklerden birinin çocuk, diğerinin de bina yanındaki büfenin sahibi olduğunu anlattı.

Arşiv binasının altında metro genişletme çalışmalarının yapıldığını belirten yetkililer, ölü ya da yaralı olup olmadığı konusunda henüz bir açıklama yapmadı.

Bu arada, metro tünelini su bastığı ve yakındaki eski emniyet müdürlüğü binasının da yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya olduğu bildirildi.

Görgü tanıklarının ifadelerine göre, binalar çökmeden önce büyük bir sarsıntı meydana geldi. Olaydan sonra cadde üzerinde bulunan okuldaki öğrencilerin de tahliye edildikleri kaydedildi.

Bölgeye girişler yasaklanırken, sadece itfaiyenin 86 araçla olay yerinde bulunduğu bildirildi.