kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
3 Mart 2009, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Türkiye'de ilkokulu bitiremedi, İsviçre'de kuyumcular kralı olacak

CİHAN
Giriş Saati : 03.03.2009 09:41
Güncelleme : 03.03.2009 21:33
Yeni Haber
Dünyanın ekonomik krizi konuştuğu şu günlerde Türkiye'de ilkokulu bitiremeyen Duran Bayram İsviçre'de altın kralı olma yolunda ilerliyor.

İlkokul üçüncü sınıfa giderken Kahramanmaraşlı kuyumcuların yanında çırak olarak çalışmaya başlayan Duran Bayram'ın özel ürettiği işlenmiş altın takı ve yüzükler İsviçreli kuyumcular tarafından da kapışılıyor. İsviçre genelinde 50 ayrı kuyumcuya toptan mal vermeye başlayan Duran Bayram, "5 yıl önce geldiğim İsviçre'de bir Türk olarak bu başarıyı yakalamak benim için çok sevindirici. İsviçre'deki Türk toplumunu kendi alanımda başarıyla temsil ettiğime inanıyorum. Amacım en kısa zamanda ülke genelindeki dükkan sayımı 10'na çıkarmak." dedi.

Basel'de 4 ay sonra açılacak Volta alış-veriş merkezinde ikinci dükkanını açacak olan Duran Bayram, "Avrupa ülkelerinde yaşayan Türkler bulundukları ülkelerin sunduğu imkanları iyi değerlendirmeli. Biraz disiplinli çalışırsak başarı kendiliğinden gelir. Ben kuyumcu çırağı olabilmek için ilkokulu üçüncü sınıfta bıraktım. İlkokul diplomam yok. Ancak kendi alanımda en iyi olmaya çalıştım." diye konuştu.

Almanya-İsviçre ve Fransa sınırındaki Basel kentinde adı geçen bu üç ülkeye de toptan altın satışları gerçekleştiren Duran Bayram, "Bugünlerde Türk müşterilerin tercihlerini Türkiye'deki televizyon ekranlarında oynayan diziler belirliyor. Özellikle Binbir Gece adlı dizide gösterilen takılara büyük talep var." dedi.
Duran Bayram'ın Alaş adlı şirketindeki 5 eleman İsviçre, Almanya ve Fransa'yı düzenli gezerek yeni ürünleri tanıtıp, sipariş alıyor.