kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
3 Mart 2009, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Müslümanlar hakkında ilginç anket

ANKA
Giriş Saati : 03.03.2009 14:11
Güncelleme : 03.03.2009 21:33
Yeni Haber
Müslümanların çoğunun hayatlarından memnun olmadığı belirlendi.Gallup tarafından gerçekleştirilen "Amerikalı Müslümanlar: Ulusal bir Portre" başlıklı araştırma, ABD'deki Müslümanların, çoğu Batı ve Müslüman ülkelerdeki Müslümanlara göre daha iyi durumda olduklarını gösterirken hayatından memnun olan Müslümanların oranının, Türkiye'de yüzde 18'de kaldığını ortaya koydu. Türkiye'deki Müslümanların yüzde 62'sinin hayatlarının mücadele içinde geçtiği, yüzde 20'sinin de acı çektiği de saptandı.

Gallup tarafından gerçekleştirilen "Amerikalı Müslümanlar: Ulusal bir Portre" başlıklı araştırma, ülkenin toplam nüfusunun sadece yüzde birini oluşturduğu tahmin edilen, ABD'deki Müslümanların, çoğu Batı ve Müslüman ülkelerdeki Müslümanlara göre daha iyi durumda olduklarını, hayata ilişkin daha olumlu görüşlerinin bulunduğunu ortaya koydu.

Anketin sonuçlarına göre, ABD'de yüzde 41 olan hayatından memnun olan Müslümanların oranı, İngiltere'de yüzde 8, Fransa'da yüzde 23 olarak belirlendi. Batılı ülkeler arasında bir istisna oluşturan Almanya'da yüzde 49 olarak berilenen söz konusu oranın Müslüman ülkelerinin arasında pek parlak olmadığı, bir tek Suudi Arabistan'da yüksek olduğu saptandı.

Suudi Arabistan'da yüzde 51 olan hayatından memnun Müslümanların oranı, Türkiye'de yüzde 18, İran ve Ürdün'de yüzde 20, Balgladeş'te yüzde 17, Lübnan'da yüzde 18, Mısır'da yüzde 13, Pakistan'da ise yüzde 11 düzeyinde kaldı.

Gallup araştırması, Müslümanların yüzde 18'sinin hayatından memnun olduğu Türkiye'de hayatlarını sürdürmek için mücadele vermek zorunda kalan insanların oranı yüzde 62 olarak belirlendi. Bu arada, Türkiye'deki Müslümanların yüzde 20'sinin acı çektiği de ortaya çıktı.

İnsanların, hayatlarından memnun olup olmadığını belirlemede aile geliri, eğitim düzeyi, iş ve sağlık gibi faktölerin etkin olduğu ifade ediliyor.

Gallup araştırması ayrıca, Türkiye'deki Müslümanların yüzde 65'si evli, yüzde 30'unun ise bekar olduğunu gösterdi. Bekar Müslümanların oranı, İngiltere ve Ürdün'de yüzde 48 düzeyinde bulunuyor.

İŞ DURUMU

Müslümanların arasında iş durumu açısından ABD'deki Müslülanlar ilk sırada yer alıyor. ABD'deki Müslümanların yüzde 70'i çalışıyor. Ücretli veya ücretsiz bir iş olanların oranı, Türkiye'de yüzde 42 iken, Suudi Arabistan ve Lübnan'da yüzde 45'i buluyor.

Almanya'daki Müslümanların yüzde 63'ü çalışıyor. Endonezya'da yüzde 59 olan bu oran, Pakistan'da yüzde 31'e kadar düşüyor.

DİNİN ÖNEMİ

Tüm dünyadaki Müslümanların hayatlarında dinin önemli bir yer olduğu bir kez daha kanıtlandı. Dinin günlük hayatlarının önemli bir parçası olduğunu söyleyen Müslümanların oranı, Türkiye'de yüzde 89'u buluyor. Bu oran, İran'da daha düşük olduğu, yüzde 83'te kaldığı bildirildi.

ABD'de yüzde 80 olan oran, Mısır'da yüzde 100, Banglandeş ve Endonezya'da yüzde 99, Suudi Arabistan ve Ürdün'de yüzde 86 olarak hesaplandı. Almanya'daki Müslümanlardan yüzde 82'si dinin hayatlarında önemli olduğunu bildirirken en düşük oranlar ise, yüzde 69 ile Fransa ve yüzde 70 ile İngiltere'deki Müslümanların arasında saptandı.