kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
28 Şubat 2009, Cumartesi
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Emlak Buzz
 
24 Saat
24 Saat
Zac Posen'ın da Hello Kitty'den esinlenerek tasarladığı bir giysi var.

Bu kedi moda dünyasını çoktan avucunun içine aldı

YAPRAK ARAS ŞAHİNBAŞ
27.02.2009
Japonların ünlü çizgi karakteri Hello Kitty, 35. ya.ını ünlü tasarımcıların kendisi için yaptığı kıyafetlerle ve özel makyaj koleksiyonuyla kutluyor. Giysilerde ve kozmetik ürünlerinde, kedinin yıllardır bilinmeyen rockçı ruhu ortaya çıkıyor..
Dünyanın en ünlü kedisi o. Sevenleri yalnızca kadınlar ve çocuklarla sınırlı değil; milyonlarca hayranı arasında Puff Diddy ve Steven Tyler gibi erkekler de var. Başarısı bugüne kadar, 'geçmişi ve kişiliği olmamasına' bağlanıyordu; Hello Kitty'yi kim nasıl isterse, öyle görüyordu.
Geçtiğimiz hafta ise, Japonların 'kalbinden konuştuğu için ağzı olmayan kedisi'ne bir haller oldu. Hello Kitty önce ünlü kozmetik markası M.A.C'in yeni koleksiyonunda, ardından da 30 kadar modacının tasarımlarında hayat buldu. M.A.C, kedinin 35. yaşı şerefine mart ayı boyunca ülkemizde de satılacak bir koleksiyon üretti önce.
Ardından da aralarında Zac Posen, Elie Saab, Catherine Malandrino ve Giles Deacon gibi isimlerin de bulunduğu modacılara, "Hello Kitty bir fashionista (moda tutkunu) olsa, ne giyerdi?" diye soruldu. Ortaya çıkan kıyafetler, geçtiğimiz hafta yapılan V dergisi partisiyle tanıtıldı.
Ardından da tüm geliri, New York'un en ünlü ve prestijli moda okullarından Fashion Institute of Technology'nin müzesine bırakılmak üzere eBay'de satışa çıktı.

BEŞ ELMA BOYUNDA
Yılların şirinlik abidesi kedisi, sonunda bir kişiliğe kavuşuyordu: M.A.C yetkilileri, Hello Kitty'nin 35 yaşlarında ama 'büyümeyen' bir kız olduğunu açıkladı. Japonya'nın kültür elçisi olan kedinin, ailesiyle beraber Londra'da yaşadığını öğrendik.
Seyahat etmeyi, müzik dinlemeyi, kitap okumayı, kız kardeşi Mimmy'nin yaptığı kurabiyeleri yemeyi ve yeni arkadaşlar edinmeyi seviyordu.
Kurdele, saç aksesuarları, şekerleme gibi küçük ve sevimli objeler biriktirmekten hoşlanıyordu. Beş elma boyunda, üç elma ağırlığındaydı! Ama makyaj koleksiyonuna bakacak olursak, asi yanı da olan bir rockçıydı.

PUNK VE GOTİK BİR KEDİ
M.A.C yetkilileri, 'sevimli, masum ama gizemli' dedikleri, yılların popüler kültür fenomeninin bu yeni halini Shirley Temple'dan çok Angelina Jolie'ye benzetiyor. Bu nedenle koleksiyonda alışılmış pembenin yanı sıra siyah, gri ve beyaz da kullanılmış. Hello Kitty, Japonya'da 1970'li yıllarda başlayan ve 'kawai' olarak adlandırılan 'şirinlik trendinin' en önemli dinamosuydu. M.A.C koleksiyonunda ise daha uçlarda, biraz punk ve belki de gotik denebilecek bir kedi çıktı ortaya.

GÖZLER ÇOK ÖNEMLİ
Koleksiyon Hello Kitty'nin özellikleri göz önünde bulundurularak hazırlanmış.
"Ağzı olmadığı için gözlerine yoğunlaşmak gerekiyordu.
Özellikle kirpikleri çok önemliydi. Bu yüzden de farlara ve maskaralara ağırlık verdik," diyor M.A.C yetkilileri; "Pembeyi de çok kullandık ama daha yetişkin bir tonunu, fuşyayı tercih ettik. Hello Kitty'nin tırnakları da çok önemli tabii. Ojeleri de ona uygun olduğunu düşündüğümüz renklerden seçtik."
Haberin fotoğrafları