kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
28 Şubat 2009, Cumartesi
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Emlak Buzz
 
24 Saat
24 Saat
Farklı tasarımlarıyla tanınan Jeff Miller 7 Mart’ta ‘Dünyanın İstediği’ başlıklı söyleşiye katılacak.

Doğadan ilham alan tasarımlar

27.02.2009
i-deco İstanbul 2. Dekorasyon, Mobilya ve Tasarım Fuarı 5-9 Mart tarihleri arasında gerçekleşecek. Fuar bu yıl doğadan ilham alarak fuaye alanını ormana dönüştürüyor..
İstanbul, artık dünyanın önemli bir moda ve trend merkezi haline geldi.
İlki geçtiğimiz yıl düzenlenen ve bu yıl önemli misafirleri ağırlayacak olan i-deco 2. Dekorasyon, Mobilya ve Tasarım Fuarı bunun en güzel kanıtı.
5-9 Mart tarihleri arasında Yeşilköy CNR Expo'da düzenlenecek i-deco'da yerli ve yabancı iç mimarlar, dekoratörler ve kendi tarzını yaratan tüketicilerin mobilyadan dekoratif ürünlere, duvar kağıtlarından perdeye kadar aradıkları özel ürünleri aynı ortamda bulmaları hedeflendi. Fuarın bu yılki misafirleri arasında ise Roberto Lazzeroni, Jeff Miller, Luca Nichetto, Hans De Pelsmacker, Mika Laakkonen gibi önemli tasarımcılar yer alıyor.
Küresel ısınma ile birlikte son yıllarda iyiden iyiye ön plana çıkan 'yeşil' ve 'doğa' konsepti, bu yılki fuarın ana temasını oluşturuyor. Bir tasarım kampı olarak karşımıza çıkacak fuaye alanı bir ormana dönüştürülecek.
Büyük ağaçlar ve yeşilliklerle hazırlanacak fuar alanının oldukça dikkat çekmesi bekleniyor. 'Designcamp' yani tasarım kampı olarak adlandırılan bu alanda genç tasarımcıların ürünleri, dekorasyon dergilerinin özel alanları, sektörün önde gelen yayınlarının ve kitaplarının yer aldığı bir kütüphane ve Lucca Cafe Bistro yer alacak.
Tasarım kampı için sekiz farklı ülkeden 25 genç tasarımcı gelecek.
Almanya'dan Alexa Lexfeld, Çin'den Nuno Soares'in yanı sıra Türkiye'den de Semiha Kan, Kerem Küçükgürel, Dani Benyertan, Aslı Kutluay, Serap Bora ve Gökçe Gezgin Us gibi isimler yer alıyor.

SON TRENDLER BURADA

i-deco fuarının bir salonu ise en son trendlerin sergilendiği i-deas bölümü olarak ayrıldı. Fuarın kalbi olarak nitelendirilen bu bölümde, yerli ve yabancı ünlü tasarımcıların ürünleri ve sıra dışı konseptler sergilenecek.
Ayrıca fuar içinde bir fotoğraf sergisi yer alacak. Beş ünlü Türk fotoğrafçının fotoğrafları da fuar kapsamında görücüye çıkacak.
Fuarda eğlence de unutulmamış.
i-deco kapsamında her akşam farklı bir parti olacak. Ünlü tasarımcılar, uluslararası dekorasyon dergilerin editörleri ve ziyaretçiler, farklı sürprizlerin yaşanacağı partilerde birlikte eğlenme fırsatı bulacak. Beş gün içinde 45 bin kişinin ziyaret etmesi beklenen fuara katılan firmalar arasında Koleksiyon, Haaz Galeri, Derin Design, Paşabahçe, Fatih Kıral Mobilya, Zorlu Holding var. Fuarın yürütme kurulunda ise Haliç Üniversitesi Tasarım Bölümü Başkanı Önder Küçükerman, İBB Başkan Danışmanı ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Turizm Atölyesi Koordinatörü Tülin Ersöz, CNR Holding Yönetim Kurulu Üyesi Rana Dinç, ETMK İstanbul Şube Başkanı Sertaç Ersayın, Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkan Danışmanı Seda Lafçı, Fatih Kıral, Murat Patavi ve Derin Sarıyer gibi tanınmış isimler yer alıyor.
Ayrınıtılı bilgi için: www.idecoist.com
Haberin fotoğrafları