kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
28 Şubat 2009, Cumartesi
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Emlak Buzz
 
24 Saat
24 Saat
Anne Hathaway: Zevkli.

Oscar'dan çıkan trendler...

27.02.2009
Bir Akademi Ödülleri'ni daha geride bıraktık. Kırmızı halıdan yadigâr moda, saç ve makyaj trendleri ise daha uzun süre etkisini koruyacak. Zaten törenin en önemli amaçlarından biri de bunu sağlamak!..
Oscar ödülleri sinema endüstrisi için büyük önem taşır. Bunu bilmeyen yok zaten. Şaşaalı ödül töreni ise, moda ve mücevher sektörü için bulunmaz Hint kumaşıdır âdeta. Özellikle 'celebrity kültürü'nün son yıllarda tavan yapmasıyla; ünlülerin giydiği kıyafetlerin anında moda olmasıyla durum daha da ciddi bir hâl aldı.
Eğer modacıysanız şan, şöhret ve paraya ulaşmanın en garantili yolu, kırmızı halıda yürüyecek bir yıldızı giydirmekten geçiyor.
Yıldızların kıyafetlerini güzel ya da çirkin diye değerlendirmek, herkesin kendi kişisel zevki ve stiline bağlı bir şey. Benim favorilerim; Anne Hathaway (Armani Prive), Natalie Portman (Rodarte), her zamanki gibi farklı stiliyle sürüden ayrılan Tilda Swinton (Lanvin), göğüsleri ağzına girecekmiş gibi durmasına rağmen Jennifer Aniston, risk almamasına rağmen hoş görünmeyi başaran Angelina Jolie (Elie Saab), vintage kraliçesi Penelope Cruz (60 yıllık bir Balmain), Kate Winslet ve Meryl Streep (Alberta Ferretti) idi.
Törende tercih edilen renklere, modellere, kesimlere ve markalara bakarak önümüzdeki günler için trend tahminlerinde bulunalım biraz da:

BEYAZ VE KREM TONLARI
Törende en göze çarpan, birçok yıldızın sözleşmiş gibi beyaz ve krem tonlarını tercih etmesiydi. Oscarlar olmasa, ancak evlenirken giyebilecekleri kıyafetlerin renkleri, büyük bir ihtimalle moralleri yükseltmek üzere seçilmişti. Sarah Jessica Parker, Marisa Tomei, Evan Rachel Wood, Penelope Cruz, Anne Hathaway, Jessica Biel ve Nicole Kidman, aklıma ilk gelen 'gelin adayları'.

KUYRUK
Yaşına hiç uygun olmayan bir elbiseyle arzı endam eden Miley Cyrus, Sarah Jessica Parker, Marisa Tomei, Evan Rachel Wood ve Penelope Cruz'un elbiseleri kuyrukluydu.
Vanessa Hudgens ve Beyonce ise, deniz kızı trendini başlatmakta kararlı gibi görünüyorlardı.

TEK OMUZ
Aktrisler arasında yılların vazgeçilmezi straplezi, tek omuzlu elbiselerle zorlayanlar çoktu. Geçen sezondan yadigâr bu akım, ilkbahar-yaz koleksiyonlarında da oldukça hakim. Kate Winslet, Marisa Tomei, Freida Pinto; trendsetterların başında yer alıyor.

BÜYÜK FİYONKLAR
Elbise yerine etek-bluz giymeyi tercih eden Tilda Swinton, Heidi Klum, Jessica Biel ve Amanda Seyfried, bu sezon da sıkça göreceğimiz fiyonk detayını hakkını vererek kullanmıştı.
HİNT İ.İ Slumdog Millionaire'in ödülleri silip süpürdüğünü göz önüne alırsak, Hint işi modellerin öne çıkacağını tahmin etmek için kâhin olmaya gerek yok. Bu nedenle filmin yıldızı Freida Pinto, gecenin en çok dikkat çeken ve dikkat edilen isimlerinden biriydi .
John Galliano Pinto'yu giydirirken Hint doneleri kullanmaktan çekinmemiş.

KOLYE YERİNE BİLEZİK VE KÜPE
Bu yılki kırmızı halının en önemli özelliklerinden biri, straplez elbiselerde bile gerdanların boş bırakılmış olmasıydı. Hazır giyim modası da zaten iddialı kolyelerden iddialı küpelere doğru seyrediyor.
Haberin fotoğrafları