kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
28 Şubat 2009, Cumartesi
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Emlak Buzz
 
24 Saat
24 Saat
İnternetten ve yurtdışından aldığı kitaplardan farklı tarifler bulan Lizet Romi'nin küçük plastik bardaklar içinde yapamayacağı lezzet yok gibi.

Minik bardaklarda büyük tatlar

MELİS D. ÇALAPKULU
27.02.2009
Gençliğinden beri leziz yemekleriyle sevdiklerinin gönlünü fetheden Lizet Romi, eşe dosta yaptığı reçellerini ve minik bardaklarda yaptığı tatlı-tuzlu çeşitlerini şimdi satışa sunuyor..
Eşinin fabrikasında, 18 yıl tekstil işiyle uğraşmış Lizet Romi. Emekli olduktan sonra ise evde hiçbir şey yapmadan duramayacağını anlamış. Bu arada onun bir özelliği de gençliğinden beri yemek yapmaya duyduğu müthiş ilgi olduğu için, gazeteci olan kızına "Ben bu alanla ilgili bir şeyler yapmak istiyorum," demiş ve kısa bir süre önce, hazırladığı farklı reçelleri ve küçük bardaklarda yaptığı tatlıtuzlu çeşitleri internet üzerinden satmaya başlamış. Lizet Romi "Uzun yıllar hep yemek, tatlı, dekorasyon, modern mutfaklar gibi konularla ilgilendim.
Amazon.com'dan dergiler, kitaplar sipariş ederim. 30 sene önce Türkiye'de yokken Cosmopolitan'ı Amerika'dan getirtirdim. Gurme dergisine 25 sene aboneydim.
Bütün çevrem benden yemekler, tatlılar ister her zaman. Burada kimse tiramisuyu bilmezken ben İtalya'dan peynirini getirtip yapardım," diyor.
Son zamanlarda internete de merak saran ve değişik lezzetleri araştıran Romi, sunuma da çok önem veriyor. Yaptığı her şeyi taze çiçeklerle süslüyor. Arkadaşları da hâlâ bir davet verdiklerinde ondan bir şeyler hazırlamasını; düğün-nişan gibi organizasyon yapan dostları da ondan danışmanlık yapmasını istiyormuş.

Her şeyin reçeli olur
Lizet Romi'nin şimdilerde e-mail adresi üzerinden sipariş alıp yaptığı ürünler arasında, farklı reçeller ile kendisinin 'finger sweet' dediği ve küçük plastik bardaklarda yaptığı değişik tatlar var. Bu küçük bardaklarda tatlı-tuzlu envaiçeşit tadımlıklar yapıyor. O, "Neler yaparsınız?" sorusuna "Tiramisu, browni ve cheesecake'ten bıkanlar bana gelsin," diye yanıt veriyor. Onları da yapıyor ama yine farklı, kendine özgü şekillerde.
Şimdi kendisine küçük bir liste oluşturmuş.
Bu listenin 'minik bardaklar' kısmı, tatlılar ve tuzlular olmak üzere ikiye ayrılıyor.
Tatlılar kısmında; kestaneli mont blanc, vişneli foret noire pasta, elma tatin, armut charlotte, iki çikolatalı mus, kestane royal, meyveli tiramisu, mevsim meyveli panna cotta gibi çeşitler var. Tuzlularda ise karides kokteyl, avokado ton balığı, somonlu panna cotta, cacıklı surimi, patlıcanlı havyarlı parmesan kremi, paprikalı karides kreması, keçi peynirli domates tartar gibi çeşitler bulunuyor.
Bunlar dışında çikolatalı küçük lolipoplar, çikolatalı ya da karamelli elma şekeri, çikolatalı, limonlu, elmalı tartlar, peynirli fındıklı brownie ve kurabiye çeşitleri gibi 'normal' boylarda tatlılar; tuzlu kekler, dereotlu cookie'ler, minik sandviçler de yapıyor Lizet Hanım.

Hıyar hıyardır!
Ve reçeller... Hepsini tamamen doğal malzemelerle, hiç katkı maddesi kullanmadan hazırladığı çok ilginç reçelleri var Romi'nin.
Deneysel tarzını reçellerinde de koruyor. "Her şeyin reçeli olur. Bir tek zencefilli yaptığım salatalık reçeli olmadı. Eşime tattırdım, 'Ben sana bir şey diyeyim mi, hıyar hıyardır,' dedi," diyor.
Yaptığı reçeller arasında: Taze zencefilli balkabağı, çam fıstıklı narenciye, vanilyalı kavun, bademli havuç, şamfıstıklı ve kuru üzümlü elma dilimleri, muz, armut ve elma karışımı, karabiberli çilek reçeli gibi çeşitler var. Bunların hepsini mevsimine göre yapıyor. İçinde katkı maddesi olmadığı için buzdolabında saklanması gerekiyor. Sipariş için: lizetromi@gmail.com
Haberin fotoğrafları