kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
21 Şubat 2009, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

KEY incelemesi martta tamamlanacak

Giriş Saati : 21.02.2009 14:37
Güncelleme : 21.02.2009 16:06
Yeni Haber
Ankara Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü, yaklaşık 130 bin vatandaşı yakından ilgilendiren Konut Edindirme Yardımı (KEY) hesaplarının incelemesini mart ayında tamamlayacak.

2009 yılı Bütçe Kanunu'na eklenen maddeyle Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğüne yapılacak itirazlardan sonra yeni listenin hazırlanmasına ilişkin sürenin dolmasından 3 ay önce işlemler tamamlanarak Emlak Konut'a teslim edilecek.

Ankara Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü, KEY ödemelerine yapılan itirazların incelemesi için verilen 6 aylık süre dolmadan listelerin hazırlanmasında son aşamaya geldi. Müdürlük bünyesinde faaliyet gösteren Dışkapı ve Ulucanlar Sağlık Sosyal Güvenlik Merkezleri birimlerinde yaklaşık 130 bin müracaat dilekçesinin 90 bininin incelenmesi tamamlandı.

İl Müdürü Ali Pekten, 90 bin dilekçenin incelenmesinin tamamlandığını, kalan 40 bin dilekçenin incelemesini de mart itibariyle tamamlayacaklarını ifade etti. Çalışanların büyük bir özveri ve fedakarlıkta bulunduğunu belirten Pekten, "Akşamları saat dokuza kadar çalışan, hafta sonlarında mesai yapan arkadaşlarımızla hedef belirledik. Mart ayı itibariyle biz listeleri tamamlayarak Emlak Konut'a vereceğiz" dedi.

Ödemelerin Temmuz 2009'dan itibaren yapılacağını kaydeden Pekten, "Bilindiği gibi yapılandırma, işverene beş puanlık indirim, e-borcu yoktur, KOSGEB Cansuyu Kredileri, prim tahsilatları gibi birçok işi omuzlayan il müdürlüğümüz personeli KEY ödemelerini bitirip biran önce asli görevlerine devam etmeleri için yoğun gayret göstermektedir. Ancak önemli bir hususun altını çizmek istiyorum. Bizim listeleri erken hazırlamamız ödemelerin erken yapılacağı anlamına gelmiyor. Biz İl müdürlüğümüzün asli işlerinin aksamaması için biran önce KEY listelerini tamamlıyoruz. Ödemelerle ilgili duyurular basın-yayın organları aracılığıyla ayrıca yapılacaktır." şeklinde konuştu.

(CİHAN)