kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
21 Şubat 2009, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

İşte Türkiyeli olma ruhu budur

CİHAN
Giriş Saati : 21.02.2009 12:08
Güncelleme : 21.02.2009 22:50
Yeni Haber
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, özel uçak ANA ile Diyarbakır'a geldi.

Başbakan Erdoğan'ın Diyarbakır programına eşi Emine Erdoğan, Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu ile Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış da katıldı.

Başbakan Erdoğan'ı, Diyarbakır Havaalanı'nda Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Diyarbakır Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Emniyet Müdürü Zeki Çatalkaya, AK Parti Diyarbakır milletvekilleri İhsan Arslan ve Ali İhsan Merdanoğlu, Belediye başkan adayları, partiler ve vatandaşlar karşıladı.

Başbakan Erdoğan'ın Diyarbakır programı çerçevesinde gerek havaalanında gerekse şehir merkezinde geniş güvenlik tedbirleri alındı. Havaalanına yakın yüksek binaların üzerinde özel harekat ekiplerinin bulunması dikkat çekti.

Bu arada, mitingin yapılacağı İstasyon Meydanı'nda da yaklaşık 50 bin kişinin bulunduğu belirtildi.

"KENDİLERİNİ DEVLET ZANNEDENLER, BUGÜN HUKUK KARŞISINDA, MİLLET KARŞISINDA YAPAYALNIZ KALDILAR"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Biz tarihimizi medeniyeti hep birlikte kazandık. Fırat ve Dicle Nehri gönüllere aktıkça ebediyete kadar birlikte yürüyeceğiz. Kendilerini devlet zannedenler, bu gün hukuk karşısında millet karşısında yapayalnız kaldı." dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Diyarbakır'da büyük bir coşku ile karşılandı.

İstasyon Meydanı'nda yaklaşık 50 bin kişinin katıldığı mitingden önce, programa katılan bakanlar ve bölge milletvekilleri tanıtıldı. Vatandaşlar, Başbakan Erdoğan ve beraberindeki milletvekillerine sevgi gösterilerinde bulundu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Diyarbakır'ın ilçelerini tek tek sayarak bütün Diyarbakırlıları muhabbetle ve sevgi ile selamladığını söyledi.

Erdoğan, "Diyarbakır'dan bulunmaktan huzurunuza ortak olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Diyarbakır'daki bu samimi ve heyecandan dolayı sizleri ayrı ayrı tebrik ediyorum. Görüyorum ki, AK Parti'nin mitinglerindeki coşku seli Diyarbakır'da da ortaya çıkmış, birlik ve beraberliğimiz burada da gönülleri fethetmiştir." dedi.

"Türkiyeli olma ruhu tam budur. Bu ruha uygun bir siyaset izlediğimiz için bugün buraya miting yapmaya değil Diyarbakır'ı ihya etmek için hazırlana projelerin açılışı için burada bulunuyoruz." diyen Başbakan Erdoğan, "Tek arzumuz insanımıza hizmet etmektir, gönül kazanmaktır. Diyarbakır için çıtayı yükselttik. Diyarbakır için Kutbettin Arzu dedik. Daha önce milletvekili olarak TBMM'ye gönderdiğiniz bu evladınızı inanıyorum ki daha güzle bir irade ile kucaklayacaksınız. Yegâne arzumuz huzur içinde bir seçimdir. Şimdiden Allah hayırlı eylesin diyorum. Müjdeler olsun Türkiye'ye müjdeler olsun Diyarbakır'a." şeklinde konuştu.

Erdoğan, "29 Mart 2009 sabahı yeni bir dönem başlayacak. Yeni bir bahar yeni bir nevruz ülkemizi baştan başa saracak. Karakış yerini hizmete ve adalete bırakacak. Diyarbakır o gün daha güzel akacak. Diyarbakır surlarından Diyarbakır'a taze bir huzur iksiri yayılacak.

Geçmiş yılların yanlışlarını hep birlikte düzelteceğiz. 29 Mart'ta büyük Türkiye iradesi sandıktan daha güçlenmiş olarak çıkacak. O gün sandıktan iradeyle demokrasi daha çok güçlenecek, hukuk ve adalet daha çok güçlenecek. Diyarbakır surları yeni bir sevince ve neşeye şahitlik yapacak. Şehircilikte Diyarbakır layık olduğu hizmetlere kavuşacak." diye konuştu.

Başbakan Erdoğan şunları söyledi : "3 büyük ideal ile yola devam ediyoruz. Hukuk, hürriyet, hizmet. Bu 3 temel husus siyasetin temel eksenidir. Biz AK Parti kadrosu olarak bu milletin vicdanı olmak için yola çıktık. Bu yolda karalı adımlarla yürüyoruz. Türkiye'nin kaynaklarını adaletle paylaşmaya özen gösteriyoruz. İster kırsal kalkınma ister kentsel dönüşüm açısından baksınlar ister batıya ister doğuya baksınlar her yerde AK Parti iktidarın hizmetlerini görecekler. Bizim siyasetimiz hizmet siyasetidir. Çamur siyaseti değil, birlik bütünlük siyasetidir."

"AK PARTİ BİNASINI TAŞA TUTANLAR DEMOKRASİYİ, BU MİLLETİN İRADESİNİ TAŞA TUTMUŞ OLMUYORLAR MI?"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Diyarbakır'daki mitinginde üstü kapalı olarak Demokratik Toplum Partisi'ni (DTP) eleştirdi. Erdoğan, "AK Parti binasını taşa tutanlar demokrasiyi, bu milletin iradesini taşa tutmuş olmuyorlar mı?" dedi.

Diyarbakır'da hükümetin icraatlarından söz eden Başbakan Erdoğan, "Bugüne kadar olmaz olamaz imkânsız denilenleri yaptık başardık. Bunların tahribatını düzeltmek şüphesiz zaman alıyor. Yüreklerimiz bugün dünden daha sıcak. Türkiye'den yayılan bu kardeşlik iklimi Irak'a Bosna'ya kadar dünyanın dört bir yanını sardı. İşte bu dostluk halkasını genişleten bir siyasetin halkasıdır. Türkiye'nin hiçbir meselesi çözümsüz değildir. Biz bu inançla yola düştük. Bizim kitabımızda millete efendilik taslamak değil millete hizmetkâr olmak var." dedi.

Türkiye'nin tarihi bir değişim ve dönüşüm yaşadığını anlatan Erdoğan, "Türkiye'de olup biten her şeyi dikkatle izlediğinizi iyi biliyorum. Yaşanan sürecin adı Türkiye için bir arınma sürecidir. Temiz toplum, temiz siyaset ve temiz yönetim sürecidir. İnanıyorum ki bu arınmayı en çok sizler hissediyorsunuz. Bugünlerin anlamını yarın daha iyi hissedeceksiniz. Bir AK Parti vardı, farklı bir Türkiye aldı farklı bir Türkiye'yi bize teslim etti diyeceksiniz." diye konuştu.

Erdoğan, "Hangi tarafta yer alırsa alsın çetelerin birbirlerinin değirmenine su taşıdıklarını artık benim güzel halkım biliyor. Düne kadar olup biteni anlamız imkânsızdı. Şimdi anladık ki orası karanlık bir âlem. Onlar, o karanlık koridorlarda ekmek kadar su kadar birbirlerine muhtaçlar. Bunların kitleleri meydanlara zorlarken perde gerisinde birbirlerini nasıl beslediklerini biliyoruz. Zulüm kimseyi abad etmez. Artık bu karanlık filmi izlemek istemiyoruz. Bu ülkenin demokrasisi artık sabote edilemeyecek kadar güçlenmiştir. Bu ülke bu millet bu vatan artık birlik ve beraberlik içindedir. Biz milletimize güveniyoruz. Bu güvenin hakkını vereceğiz. Ben burada Diyarbakırlı kardeşlerime seslenirken tüm Türkiye'ye sesleniyorum." ifadesini kullandı.

Başbakan Erdoğan, "Sevgili kardeşlerim Türkü, Kürdü, Laz'ı, Abaza'sıyla, Boşnak'ıyla, Arnavut'uyla Türkiye Cumhuriyeti birdir. Şiddeti terörü bütün insanlık suçlarını reddeden herkese kucağımız açtık, açacağız. Birlikte kurduğumuz Cumhuriyete sahip çıkıyoruz.

Sandıktan çıkacak iradeye saygı gösteriyoruz. Şiddet ve terörün haklın düşmanı olduğunu herkes bilmelidir. Bizim insanlara bakışımız Yunus'un dediği gibidir. Yaradılanı yaradandan ötürü seviyoruz. Bizim düşüncemiz budur." şeklinde konuştu.

Erdoğan şunları söyledi: "AK Parti binasını taşa tutanlar demokrasiyi, bu milletin iradesini taşa tutmuş olmuyorlar mı?. Esnafa zorla kepenk kapatanlar tehditlerle baskı almaya çalışanlar, bu milletin hakkına saygısızlık yapmış olmuyorlar mı?. AK Parti siyasetinin gönüller kazanması kimin oyununu bozuyor, kimin.. Gelin canlar bir olalım diyoruz, diri olalım iri olalım diyoruz. Hak hukuk demokrasi hepimize yeter. Vatandaşlarımız arasında ayrımcılık yapmıyoruz yapmayacağız. Biz insanları birbirine düşüren bölgesel milliyetçilik yapanların oyununa gelmeyeceğiz. Hiç bir bölgemizi birbirine düşman nazarıyla baktırtmayacağız. Dinsel milliyetçilik de yapmayacağız. Alevi'yi Müslüman'dan ayırmadık, ayırmayacağız. Herkesi aynı samimiyetle kucaklıyoruz. Bu güzel şehrin insanlarını namerde muhtaç etmeyeceğiz. Bu güzel şehrin insanlarının başlarını dik tutacağız."

Başbakan Erdoğan'ın sözü sık sık Diyarbakır seninle gurur duyuyor sloganları ile kesildi.

"BAYKAL GİBİLERİ SİVAS'TAN DİYARBAKIR TARAFLARINA ZATEN GELEMİYORLAR Kİ"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Diyarbakır'daki mitingde Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Deniz Baykal'a yüklendi.

Başbakan Erdoğan, "(Batı'yı kazanalım Doğuyu kaybetsek de olur) demedik. Sayın Baykal diyor ya. (Sayın Başbakan Diyarbakır'a niye gidiyor )diyor. Burası benim vatanım. 81 vilayetimden bir tanesi ... Nasıl gelmem buraya . Ardından da şöyle diyor. Bu güvenlik güçleri Tayyip Erdoğan için tedbir alıyor. Yanlış. Bu güvenlik güçleri Tayyip Erdoğan'ın değil, Türkiye'nin güvenlik güçleridir. Güvenlik güçlerimiz sayın Baykal da gelse aynı tedbiri alırlar. Hedef saptırmanın anlamı yok. Sayın Baykal gibileri Sivas'tan Diyarbakır taraflarına zaten gelemiyorlar ki." dedi.

Erdoğan, "Bu ülkenin mayası birdir. Bu milletin mayası birdir. 81 vilayetimizi kucaklıyoruz. Hepimiz bu ülkenin asli unsuruyuz. Birinci sınıf vatandaşıyız. Bu ülkede kimse kimseden imtiyazlı değildir. Bu ülke bizim. Bu ülkede hepimiz ev sahibiyiz. Kimse kimseye misafir muamelesi yapamaz. Bu ülke, bu vatan, bu memleket, bu istiklal, bu bayrak bizim. Değerli kardeşlerim hepsini birlikte elde ettik. Bu milletin bu şehirlerin bu kasabaların hakkını hukukunu kimseye çiğnetmeyeceğiz. Adalet mülkün temeli adalettir. Eğer adalet duygusu yoksa bir aileyi bile ayakta tutamazsınız." diye konuştu.

Başbakan Erdoğan, "Biz AK Parti'yiz. Yalnızca Türkiye'nin adalet ve kalkınmasına odaklanmışız. Bizi başka yere odaklamak isteyenler, hızımızı kesmek isteyenler, milletle aramızı kesmek isteyenler varsın küçük dünyaları ile baş başa kalsınlar. Biz onların çatışma siyaseti istediğini biliyoruz. Biz Türkiye'nin her karışına yeniden hayat getirdik. Köye Dönüş ve Rehabilitasyon Projesi ile gönülleri fethettik. 14 şehirde 25 bin haneden 155 bin kişi köylerine geri döndü. Bunun için 83 trilyon harcama yaptık. Birbirimizin yaralarını saracağız ve beraberce geleceğe yürüyeceğiz. Terörden mağdur olan kardeşlerimizin yaralarını sardık." diye konuştu.

"30 MART'TA 'YA ALLAH BİSMİLLLAH' DİYECEĞİZ VE YENİ DİYARBAKIR'I OLUŞTURACAĞIZ"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, DTP'li Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı'nı eleştirerek, "Diyarbakır'da kalitesiz bir belediyeciliğe mahkum değilsiniz." dedi.

Erdoğan, Diyarbakır'da ikindi ezanı okunurken konuşmasına ara verdi ve vatandaşlara karanfil dağıttı. Ezandan sonra konuşmasına devam eden Başbakan Erdoğan, "Bölgenin çehresini tamamen değiştiriyoruz. Belediyecilik şehircilik bizim işimiz. Diyarbakır'da kalitesiz bir belediyeciliğe mahkum değilsiniz. Kapalı köy yollarına mahkum değilsiniz. 6 yılda bin 571 köy ve mezraya su getirdik." diye konuştu.

Bugün TOKİ konutlarını dağıtacaklarını vurgulayan Erdoğan, "4006 konutun anahtarını bugün mülk sahibine teslim ediyoruz, teslim edeceğiz. Evet 4 bin ev, 4 bin aile. Diyarbakır'a da bugün İzmir gibi hava sağlık helikopterini verdik. Helikopterimiz gelecek hastamızı alacak ve herhangi bir şehrimize süratle götürecek. 80'li yıllarda acı hatıralar yaşadık, artık yaşamak istemiyoruz. Diyarbakır'ı baştan başa kalkındırmak ve ihya etmek istiyoruz. Modern bir şehir olmasını istiyoruz. Bunun için projeler hazır. Hepsini kendim takip ettim. Diyarbakır'ı en güzel hizmetlere kavuşturmak istiyoruz. Bunlar ideoloji ile olmaz, bunlar belediyeciliği bilenler tarafından yapılır. 30 Mart'ta Ya Allah Bismillah diyeceğiz ve yeni Diyarbakır'ı oluşturacağız." şeklinde sözlerini sürdürdü.

Diyarbakır'ın kalkınması için huzurun şart olduğunu vurgulayan Erdoğan, "İşveren Diyarbakır'a neden gelmiyor, neden gelemiyor. Yatırımcı bir yere giderken önce güven ister güven. Terör varsa yatırımcı gelmez, istikrar ister. Güven olmayınca istikrar olmayınca yatırımcı gelmiyor. Diyarbakır'ın kendi işadamları bile yatırıma gelmiyor. Oyu kime vereceğiz, güvene mi, güveni tehdit edenlere mi, istikrara mı, istikrarı tehdit edenlere mi? Bunu iyi bileceğiz." şeklinde konuştu.

Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: "2007 yılında söz verdik doğalgazı getirdik mi getirdik. Modern olmak Ayşe, Fatma hanımın hakkı değil mi, Ahmet Mehmet, Hüseyin'in hakkı değil mi. Hamdolsun böylesi çalışmalar için 147 trilyon lira harcama yaptık. Artık suyu yolu olmayan köy neredeyse kalmadı. Ayrı şekilde Beldes, aynı şekilde sanayi. Şimdi 3 bin 500 kişi çalışıyor organize sanayi bölgesinde. Üniteler tamamlandığında bu sayı 7 bin 500 olacak.

GAP DAP devreye girdiğinde artık bu rakam daha çok artacak. 29 Mart'ta durmak yol yola devam diyeceksiniz, durmak yok hizmete devam diyeceksiniz." ifadesini kullandı.

Belediye başkan adaylarını yanına çağıran Başbakan Erdoğan, Büyükşehir Belediye Başkanı Kudbettin Arzu'yu tanıttı. Erdoğan, "Emanet ettiğimiz adaylarımıza sahip çıkın. Hem büyükşehir hem de diğer adaylarımıza sahip çıkın. İnanıyorum ki Kutbeddin Arzu kardeşimiz Diyarbakır'ı modernleştirecek ve zirvelere taşıyacak. Gelin 29 Mart'a mührü AK Parti'ye basalım. Gün birlik günüdür, beraberlik günüdür. Son söz sizin, karar sizin. Bu ülke hepinizin. Durmak yok yola devam. 29 Mart hayırlı olsun. Birlik ve beraberliğimiz galip olsun diyor sizleri sevgi ve saygıyla selamlıyorum." dedi.

Başbakan Erdoğan, miting konuşmasının sona ermesinin ardından adaylarıyla birlikte vatandaşların önünde geldi.