kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
21 Şubat 2009, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Fatih Anıl - Halidun Orakçıoğlu - Süleyman Orakçıoğlu Güneş Güner Işık Osman Arar

Otelde iki katı kapatıp gece yarısı sipariş aldı

PINAR ÇELİK
20.02.2009
Alım ofislerini The Marmara Oteli'nde ağırlayan Orka Grup, bir hafta otelde konaklayıp gece 3'e kadar koleksiyon tanıtımı yaptı. Firma yaklaşık 4 milyon dolarlık sipariş aldı..
Yurtiçi ve yurtdışındaki alım ofislerinden yaklaşık 200 müşterisini bir hafta The Marmara Oteli'nde ağırlayıp bin 200 kişilik 2009 - 2010 sonbahar - kış sezonu koleksiyonunu tanıtan Orka Grup, bir haftada 400 odalık rezervasyon yaptı. Her gün 60 - 80 odayı müşterilerine tahsis ettiklerini belirten Orka Grup Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Orakçıoğlu, bu organizasyona 300 bin TL harcadıklarını söyledi.

GÜNDE 15 GÖRÜŞME YAPTI
30 satış ekibiyle birlikte bir hafta otelde konakladıklarını ve günde yaklaşık 15 görüşmeye girdiklerini söyleyen Orakçıoğlu, "Otelin 17. ve 18. katlarını görüşmeler için kapattık. Bütün gün farklı ya da aynı odalarda birden fazla görüşme olunca bazı ülke temsilcileri kendilerine özen gösterilmesi ve daha sakin kafayla pazarlık yapmak için geceyarısı görüşme talep etti. Biz de mecburen gece 3'te bile görüşmelere katıldık" dedi. Görüşmeler sonunda yaklaşık 4 milyon doları bulan 59 bin adet ürün siparişi aldıklarını dile getiren Orakçıoğlu, organizasyonun İstanbul'dan sonra Milano, Londra ve Berlin'de de devam edeceğini söyledi. 2009'da Makedonya, Fas, Nijerya ve Kazakistan'da mağazalar açmayı planladıklarını belirten Orka Grup Genel Koordinatörü Osman Arar, 7 - 8 ay öncesinden sipariş alarak üretip satmak yerine satıp ürettiklerini ifade etti. Arar Avrupa'daki kayıplarını yeni pazarlara açılarak dengelediklerini belirterek, bu dönemde özellikle Uzakdoğu pazarının ön plana çıktığını belirtti.

HARVEY NICHOLS SİPARİŞ ARTIRDI

Orakçıoğlu, Harvey Nichols'ın tüm erkek grubunun alımını yapan Chris'in Milano'da sipariş ertelerken Orka'ya verdiği sipariş miktarını artırdığını dile getirdi.

YÜZDE 14 BÜYÜDÜ

Çalışan sayısı . . . . . . . .1013
Mağaza sayısı . . . . . . . . .124
2007 ciro . . . . .90 milyon TL
2008 ciro . . . .106 milyon TL
Hedef üretim . . .300 bin adet