kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
21 Şubat 2009, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Havalar soğuyacak - HARİTALI

Giriş Saati : 21.02.2009 07:10
Güncelleme : 21.02.2009 22:19
Yeni Haber
Yurdun iç ve doğu kesimlerinde hafta sonu görülecek kar yağışları ile gece ve sabah saatlerinde etkili olacak buzlanma ve don olayına karşı ilgililerin ve vatandaşların tedbirli olmaları istendi.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünden yapılan ''meteorolojik uyarı''ya göre, Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı hava kütlesi ülke genelinde etkisini sürdürüyor.

Bugün, Güney Ege kıyıları dışında ülke geneli yağışlı geçecek. Yağışlar, Akdeniz kıyıları, Güneydoğu Anadolu Bölgesi ile Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında yağmur ve sağanak, Batı Karadeniz kıyıları ile İstanbul çevrelerinde karla karışık yağmur, iç ve doğu kesimlerde ise kar şeklinde görülecek. Rüzgar, batı bölgelerde kuzey-kuzeydoğu yönlerden kuvvetli olarak esecek.

Yarın yağışlı hava kuzey, iç ve doğu bölgelerde etkisini sürdürecek. Kar yağışı iç bölgelerde hafif, doğu bölgelerde kuvvetli görülecek. Ülkenin kuzey, iç ve doğu kesimlerinde gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı etkili olacak.

Hava sıcaklığı hafta sonu kuzey, iç ve doğu kesimlerde 2-4 derece azalacak. Hafta başında batı kesimlerde 1-3 derece artacak.

Pazartesi günü ülkenin güney ve batı kesimleri yeni bir yağışlı hava kütlesinin etkisine girecek. Güney, iç ve batı kesimlerde yağış bekleniyor. Yağışlar, Marmara bölgesinde karla karışık yağmur, iç bölgelerde kar, güney kıyılarda ise yağmur ve sağanak şeklinde görülecek.

Hafta sonu yurdun iç ve doğu kesimlerde görülecek kar yağışları ile gece ve sabah saatlerinde etkili olacak buzlanma ve don olayına karşı ilgililerin ve vatandaşların tedbirli olmaları istendi.

Ayrıca, Doğu Anadolu Bölgesi ile Doğu Karadeniz'in yüksek ve eğimli kesimlerinde kar yağışına bağlı çığ ile batı kesimlerde kuvvetli rüzgara bağlı soba ve baca gazı zehirlenmesi tehlikesine dikkat çekildi.

METEOROLOJİ'DEN UYARILAR


KUVVETLİ YAĞIŞ: Yağışların;Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun doğusu (Erzurum, Ağrı, Ardahan, Kars, Van, Hakkari, Şırnak, Muş, Bitlis) ile Güneydoğu Anadolu'nun doğusunda (Diyarbakır, Batman, Siirt, Mardin) kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (sel, su baskını, taşkın vb.) tedbirli olunması gerekmektedir.

RÜZGARIN Marmara ile Kuzey Ege'de akşam saatlerine kadar kuzeyli yönlerden kuvvetli ve fırtına şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BUZLANMA VE DON UYARISI: Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu bölgelerde (Trakya, İç Ege, Göller Yöresi, İç Anadolu, Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu) buzlanma ve don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

ÇIĞ RİSKİ: Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu (Erzurum, Van, Ağrı, Bitlis ve Hakkari başta olmak üzere) ile Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde (Gümüşhane, Bayburt ve Artvin) yüksek ve eğimli yerlerinde meydana gelebilecek muhtemel çığ tehlikesine karşı tedbirli olunması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

Marmara:
Çok bulutlu ve karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçecek. Rüzgar; akşam saatlerine kadar kuzey yönlerden kuvvetli ve fırtına şeklinde esecek. Sabah ve gece saatlerinde Trakya'da (Edirne ve Kırklareli) buzlanma ve don olayı görülecek.

Ege: Çok bulutlu, İç Ege öğle saatlerine kadar karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçecek. Rüzgar; Kuzey Ege'de kuzeybatı (Karayel) yönlerden kuvvetlice esecek. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde (Afyon, Uşak ve Kütahya) buzlanma ve don olayı görülecek.

Akdeniz: Çok bulutlu, Doğu Akdeniz ile ilk saatlerde Antalya, Burdur ve Isparta çevreleri aralıklı yağışlı geçecek. Yağışlar kıyılarda sağanak ve gökgürültülü sağanak, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek. Sabah ve gece saatlerinde Göller Yöresinde (Isparta ve Burdur) buzlanma ve don olayı görülecek.

İç Anadolu: Çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçecek. Yağışların; sabah saatlerinde Ankara'nın kuzey ve batı ilçelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Bu gece ve yarın (Cumartesi) sabah saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don olayı görülecek.

Batı Karadeniz: Çok bulutlu ve aralıklı yağışlı geçecek. Yağışlar kıyılarında yağmur ve karla karışık yağmur, iç kesimlerde kar şeklinde görülecek. Sabah ve gece saatlerinde iç kesimlerinde hafif buzlanma ve don olayı görülecek.

Orta ve Doğu Karadeniz: Çok bulutlu, bölge geneli aralıklı yağışlı geçecek. Yağışlar; Doğu Karadeniz'de kuvvetli olmak üzere kıyılarda yağmur ve sağanak, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı görülecek. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin (Gümüşhane, Bayburt ve Artvin) yüksek ve eğimli yerlerinde meydana gelebilecek muhtemel çığ tehlikesine karşı tedbirli olunması gerekmektedir.

Doğu Anadolu: Çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçecek. Yağışların; bölgenin doğusunda kuvvetli olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don olayı görülecek. Bölgenin kuzey ve doğu kesimlerinin (Erzurum, Van, Ağrı, Bitlis ve Hakkari başta olmak üzere) yüksek ve eğimli yerlerinde meydana gelebilecek muhtemel çığ tehlikesine karşı tedbirli olunması gerekmektedir.

Güneydoğu Anadolu: Çok bulutlu ve aralıklı yağışlı geçecek. Yağışlar; Bölgenin doğusunda kuvvetli olmak üzere genellikle yağmur, kuzey ve doğu kesimlerinin yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak.

HAVA SICAKLIKLARINI DERECELERİYLE GÖRMEK İÇİN HARİTALARIN ÜZERİNE TIKLAYINIZ...