kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
21 Şubat 2009, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Kriz günlüğü

20.02.2009
UBS gizlilik ilkesini sonradan hatırladı
İsviçre'nin en büyük bankası olan UBS, Amerikan vergi makamlarının İsviçre'de banka hesabı bulunan 50 bini aşkın ABD vatandaşının banka bilgilerini alma girişimini kabul etmeyeceğini açıkladı. UBS, vergi sahteciliği yaptıkları iddia edilen müşterilerinden 19 bin kişinin bilgilerini Amerikan makamlarına vermek zorunda kalmıştı.

Chrysler ve GM geçici olarak birleşebilir
İflas etme olasılıkları yüzde 70 olarak görülen ABD'li iki otomotiv şirketi için son çare birleşmek olabilir. Chrysler, her ikisi de ayakta kalma mücadelesi veren Chrysler LLC ve General Motors Corp.'un geçici bir işbirliğine giderek birleştirilmelerini 'en iyi fikir' olarak önerdi. ABD Başkanı Barack Obama'nın ekibi 21.6 milyar dolarlık ek kredi talebini Chrysler'in GM ile birleşmesi önerisini de dikkate alarak inceliyor.

Dolandırıcılık zanlısı Stanford bulundu
ABD'DE kendisine bağlı bankalar aracılığıyla yüksek faiz sözüyle mevduat toplayarak 8.5 milyar dolarlık dolandırıcılık yaptığı iddia edilen ve haftabaşından beri kayıp olan Allen Stanford, polis tarafından Virginia eyaletinde bulundu. Dolandırıcılıkla suçlandığına dair belgeleri kendisine tebliğ eden polis Stanford'u tutuklamadı. Teksaslı milyarder, ABD Menkul Kıymetler ve Borsalar Kurulu'nun (SEC) Salı günü hakkında şikayette bulunmasının ardından kayıplara karışmıştı.

'Almanya dara düşen ülkeye yardım edecek'
Der Spiegel dergisi, Almanya Maliye Bakanlığı'nın finansal açıdan ciddi zorluk yaşayan euro bölgesi ülkelerine sunulabilecek bir dizi kurtarma tedbiri üzerinde çalıştığını bildirdi. Üzerinde çalışılan önlemlerden birinin, kredi itibarı yüksek bir ülkenin, zor durumdaki bir başka ülke adına "iki taraflı tahvil" ihraç etmesi olduğu kaydedildi.

Saab alacaklılarına karşı koruma istedi
General Motors'a bağlı İsveçli otomobil üreticisi Saab Automobile, üretimine devam edebilmek ve yeniden yapılanma için kaynak bulmak amacıyla alacaklılarına karşı mahkemeden yasal koruma talebinde bulundu. General Motors, ABD Hazinesi'ne bu hafta sunduğu yeniden yapılanma raporunda Saab'ın 1 Ocak 2010'da şirket bünyesinden ayrılacağını bildirmişti.

Kaliforniya açığı vergiyle kapatacak
ABD'NİN Kaliforniya eyaletinde, meclis üyeleri, 42 milyar dolarlık bütçe açığını kapatmayı hedefleyen planları onayladı. Planlar yaklaşık 13 milyar dolarlık vergi artışı ve kamu harcamalarında da gözle görülür düşüş içeriyor. Kaliforniya Valisi Arnold Schwarzenegger, geçtiğimiz günlerde eyaletin 40 milyar dolarlık bütçe açığını kontrol altına alacak bir anlaşmaya varılmazsa, 20 bin kişinin işsiz kalacağı uyarısında bulunmuştu.