kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
13 Şubat 2009, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Antalya'da bir çiçekçi ''sevgililer günü'' dolayısıyla, keman eşliğinde çicek servisi yapacak. (AA)

Sevgililer gününde farklı hediye arayanlara

Giriş Saati : 13.02.2009 11:27
Güncelleme : 13.02.2009 19:39
Yeni Haber
14 Şubat Sevgililer Günü'nün simgesi haline gelen ''kırmızı gül'' ile sevgisini anlatma alışkanlığının dışına çıkarak, herkesten farklı bir kutlamaya imza atmak isteyenler için bazı dernek ile vakıflar farklı alternatifler sunuyor.

14 Şubat Sevgililer Günü nedeniyle hem sevgilisini hatırladığını göstermek hem de sosyal sorumluluk için çalışan dernek ve vakıflara katkı sağlamak isteyenler, tercihlerini sivil toplum kuruluşlarından yana kullanıyorlar.
İnternet üzerinden yapılan satışlarda ise kargo ücreti karşılığında hediyeler adrese teslim ediliyor.

PELUŞ OYUNCAKLARLA DOĞAYI KORUMAYA KATKI

WWF - Türkiye (Doğal Hayatı Koruma Derneği) Sevgililer Günü için derneğin simgesi olan pandadan yola çıkarak çeşitli hediye seçenekleri hazırladı. Derneğin internet sitesinde, ''çevreye dost üretilmiş, nesli tehlike altındaki panda ve kutup ayısı peluş oyuncaklar ile kış günleri için hazırlanmış pandalı bitki çayı ve kahve kupalarından oluşan sevimli, şık ve doğa dostu hediye seçenekleri'' sunulduğu belirtilerek, hediyelerin ''yaşayan bir dünya için umudu ve katkıyı'' temsil ettiği bildiriliyor.

Oyuncak peluş pandanın 39,90 TL, ikili çay kahve kupasının 29,90 TL, oyuncak peluş kutup ayısının 39,90 TL karşılığında satıldığı hediyeler, derneğin www.wwf.org.tr adresinden edinilebiliyor.

SEVGİLİYE HEDİYE, LÖSEMİLİ MİNİKLERE UMUT

Lösemili ve kan hastası çocukların, sağlık ve eğitim başta olmak üzere her türlü ihtiyaçlarının sağlanmasına yardımcı olmak, bunun yanı sıra, kalıtsal ve edinsel kan hastalıkları konusunda ulusal düzeyde tedavi, eğitim ve araştırma kurumları kurmak ve işletmek için kurulan dernek, özel günlerde satışa sunduğu ürünlerin gelirlerini derneğin amaçları için kullanıyor.

LÖSEV'in satışa sunduğu ürünler arasında para kesesi, taraftar bebekler, rozetler, takvimler, kalp yastıklar gibi seçenekler yer alıyor. 1 ile 50 TL arasında satışa sunulan hediyeleri edinmek isteyenler, vakfın www.losev.org.tr internet adresinden bilgi edinebilir.

''7 AĞAÇ ORMANLARI''

Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma ve Tanıtma (ÇEKÜL) Vakfı ise 14 Şubat Sevgililer Günü'nde, sevgilerini ölümsüzleştirmek isteyenleri ''7 Ağaç Ormanları''na katkıya davet ediyor.

Vakfın, www.cekul.org.tr adresinden kredi kartı ve ya havale yoluyla yapılacak 30 TL ödeme karşılığında, 7 fidanın dikildiğine dair sertifikalar sevgililere gönderiliyor ve 5 yıl boyunca dikilen fidanlar ÇEKÜL ve Çevre ve Orman Bakanlığı'nın sorumluluğunda oluyor.

Vakfın projesi sayesinde, ''bir dikili ağacı'' olmasını isteyen sevgililer, ''7 ağaç ormanları'' kapsamında Elazığ'ın Sivrice ilçesinde oluşturulan ormana dikilmek üzere ardıç ve sedir ağaçlarının sahibi olabiliyorlar.

5 YILDIZLI SEVGİLİLER GÜNÜ

Sevgiler günün klasik kutlamak isteyenler için de pek çok alternatif mevcut. İstanbul'daki lüks otel ile restoranlar, unutulmaz bir ''Sevgililer Günü'' için helikopter turundan, havuz başında romantik dakikalar geçirmeye kadar farklı alternatifler sunan programlar hazırladı.

Dedeman Otel'in hazırladığı Sevgililer Günü programında, açık büfe kahvaltının da bulunduğu konaklamalı paket 88 avroya, çiftlere özel olarak hazırlanan ''Özel Aşk Menüsü'' ise kişi başına 80 TL'ye mal oluyor.
''Aşkın Flörtü'', ''Aşkın Filizlenişi'', ''Aşkım Aşkım'', ''Aşkım Benimle Evlenir misin?'' ve ''Aşkım Seni İstemeye Geliyoruz'' adlı menüler de seçenekler arasında bulunuyor.

İstanbul Boğazı'nın eşsiz manzarasıyla Sevgililer Günü'nü geçirmek isteyenler, Çırağan Saray Kempinski'de usta şeflerce hazırlanan özel menülerle romantik saatler geçirebilecek.

Ay ışığının eşlik ettiği muazzam manzara eşliğinde çiftler, yemeğin yanısıra hamam seansları, sarayın muhteşem ziyafet odalarının birinde canlı müzik eşliğinde dans veya muhteşem bir limuzinde özel anlar yaşayabilecek.

Laledan Restaurant'ta kuş üzümlü ve çam fıstıklı kabak çiçeği dolmasından, dereotlu marine edilmiş füme somon filetosuna, kalp şeklinde kaplanmış çikolatalı kekten zencefilli çikolatalı ''ganache''ye birbirinden leziz 7 çeşit yemekten oluşan menü, ''Hoş geldiniz'' köpüklü şarabıyla kişi başı 185 TL.

Tuğra Restaurant çamsakızlı krema sos ve taze fesleğenle sunulan sübye yumurtası, fıstıklı barbunya balığı yahnisi, süt danası külbastı, orman meyveli aşk pudingi, köpüklü şaraptan oluşan özel menü ise kişi başına 255 TL.

Sevgililer Günü sabahında muhteşem bir boğaz manzarasına karşı uyanmak isteyenler, kalpli pasta, çikolata ve şampanyadan oluşan VIP ikramı, odada 2 kişilik 40 dakikalık ''çift masajı'' ve 2 kişilik açık büfe kahvaltının dahil olduğu özel paket 385 avro.

LİMUZİN SERVİSİ

Hilton ParkSA'nın programı, evden limuzinle alınma, otel kuaföründe bakımı da içeriyor.

Akşam yemeğinde ise çiftler İstanbul Boğazı'nın doyumsuz manzarası eşliğinde Artz Restaurant&Terrace'de romantik bir ortamda muhteşem bir menüyle baş başa olabilecek.

Yemeğin ardından soğutulmuş şampanyayla birlikte çiçeklerle süslenmiş boğaz manzaralı harika bir suit çiftleri bekleyecek. Bu paketin fiyatı 600 avro. Keyifli şehir manzaralı odalarda konaklama fiyatı ise tek gece kahvaltı ve konaklama dahil gecelik 100 avro.

AŞK TEMALI KOKTEYLLER

Hilton İstanbul'da kentin muhteşem boğaz manzarasına sahip The Roof Restaurant'ta sadece mum ışığıyla aydınlatılacak ortamda sevgilisiyle özel anlar geçirmek isteyenler için canlı müzik eşliğinde o gece çekilecek bir fotoğraf ve özel bir ''Aşk Kokteyli''nin dahil olduğu paket fiyat kişi başı 195 TL.

Sevgililer Günü'ne aşk temalı kokteyller ile başlamak isteyenler ise çiçekler ve kalpler ile süslenmiş Bosphorus Terrace Restaurant'ta usta barmenlerin güne özel hazırladığı kokteyli canlı müzik eşliğinde yudumlayabilir. Bu keyifli ve özel menü de kişi başı 135 YTL.

Sevgililer Günü'nü tatil keyfinde geçirmek için 13-15 Şubat tarihleri arasında tek gecelik kahvaltı dahil konaklama gecelik bir oda için 135 avro, 2 veya 3 gece konaklamalarda ise gecelik konaklama 115 avro.
Hilton İstanbul'un yıllardır özel konuklarını ağırladığı Presidential suitte kalmak, evlerinden özel araç ile alınmak, muhteşem odalarda çiçekler, çikolatalar ve şampanya ile karşılanmak isteyenler de 1500 avroyu gözden çıkaracak.

HELİKOPTERLE BOĞAZ TURU

14 Şubat'ı Conrad Otel'de geçirmek isteyenler, Monet Restoran'da usta şeflerin çiftler için ayrı ana yemekler hazırladığı ve mango sosu eşliğinde lime ve frambuazlı kalp pasta ile tatlandırdığı özel menünün fiyatı içecekler hariç kişi başı 120 TL.

İstanbul'un en cazibeli İtalyan restoranı Prego'da avokado ve deniz kestanesi soslu kızarmış okyanus tarağı, kılıçbalığı, siyah zeytin ve günkurusu domatesli ''gnocchetti'' çilek ve böğürtlenli ''prosecco sorbe'', siyah trüf, kara lahana, ve polenta eşliğinde dana madalyon ve feuilletine çikolatadan oluşan menünün fiyatı kişi başı 160 TL.

Bunun dışında oda artı kahvaltı konaklamak isteyenler gecelik çift kişi 125 avro, Monet'de 2 kişilik yemeği dahil, çift kişi tek gece konaklama fiyatı ise 220 avrodan başlıyor.

Bu özel günde sevgilisini evinden özel araçla aldırmak, otelin kral dairesinde çiçekler, çikolata ve şampanya ile karşılamak ve Prego'da lezzetli yemekler eşliğinde unutulmaz bir akşam geçirmek isteyen misafirler ise Sevgiler Günü özel paketi ile sevgililerine hayatlarının en güzel sürprizini yapabilir. Bu özel paketin ise fiyatı ise 1500 avro.
Ayrıca sevdiklerine çok özel bir hediye vermeyi düşünenler Conrad'ın helikopter servisinden yararlanabilir. Tarihi yarımadanın, Boğaziçi'nin ya da Kız Kulesi'nin güzelliğini doyasıya izleyebileceğiniz helikopter turunun bir saatlik fiyatı ise 666 avro.

KARTEPE'DE ROMANTİK BİR GECE

İstanbul'a bir saat mesafede bulunan 1700 metre zirveye sahip Kartepe Kayak Merkezi'nde karlar içinde romantik bir Sevgililer Günü geçirmek isteyenler, atlı kızak ve atlarla beyaz bir örtü üzerinde seyahat ederek, kar motoruyla doğayı keşfedebilir. Sevdiğiyle karın keyfini çıkarmak isteyenler için 2 kişilik oda, gala yemeği ve içeceklerin yer aldığı paket 480 TL.

Sevgililer Günü için özel aşk menüsü hazırlayan The Green Park Hotel Merter'de yemek eşliğinde canlı müzik performansıyla romantik dakikalar yaşanabilecek gecenin maliyeti 219 TL, 2 kişilik konaklamalı fiyat 349 TL.

SEVDİĞİNİZE ÇİKOLATA YAPIN

Sevgililer, Mövenpick Hotel Istanbul Azzur Restaurant'ta mum ışığında yemeğini yiyebilir, Marmara Orkestrası'nın aşk şarkıları eşliğinde büyüleyici bir gece geçirebilir.

Kabuklu deniz mahsulleri rüyası, füme patlıcan çorbası, zeytinyağlı yaprak sarmalı dil balığı rulosu, nar sorbe, röşti patates mantosunda sütte marine edilmiş kuzu filetosu, çikolata ve çilekli Ying Yang aşk tatlısından oluşan menü kişi başı 140 TL.

Konaklama dahil 2 kişi Azzur Restaurant'ta açık büfe kahvaltı, odada şarap ve kalp şeklinde çikolata ikramı, fitness center, kapalı havuz, sauna ve jakuzinin ücretsiz kullanımından oluşan paket 140 avro.
Ayrıca Mövenpick Hotel 14 Şubat'ta 15.0018.00 saatleri arasında sevdiğine kendi yaptığı çikolatadan ikram etmek isteyenlere 95 TL tutarında çikolata yapımı kursu düzenleyecek.

HAMAM VE SAUNA KEYFİ

WOW Istanbul Hotels&Convention Center'da Restaurant Mezzanine'nin şık ve romantik atmosferinin eşlik edeceği menüde, polenta katmanlı jumbo karides, stalke mantarlı aşk böreği, çilek sorbet, ızgara bonfile, ızgara levrek filetosu ile kalp şeklinde 2 renkli çikolata köpüklerinin yer aldığı paket kişi başına 95 TL.

Otelde konaklamak isteyenler de kişi başına 99 TL ödeyerek kapalı havuz, fitness center, hamam, sauna, buhar odasının yer aldığı Sağlık Kulübü ile açık büfe kahvaltının yer alacağı paketten yararlanabilecek.