kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
13 Şubat 2009, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

THY'ye Faruk Saraç geldi kabin ekibi 'laci'yi çekti

Pınar ÇELİK EKONOMİ
12.02.2009
THY'de, Cemil İpekçi ve Vakko'nun ardından Faruk Saraç dönemi başladı. Saraç, "Koleksiyonumda pembeye yer yok. Üniforma dediğin lacivert olur" diye konuştu..
THY'den önce Sağlık Bakanlığı, Devlet Demir Yolları ve Polis Teşkilatı için üniforma tasarlayan Faruk Saraç bu kez THY personeli için üniforma tasarlayacak. Koleksiyonunu ilk kez Sabah ile paylaşan Faruk Saraç, 25 kişilik ekiple 4.5 ayda 200 parçalık bir koleksiyon hazırladığını söyledi. "Üniformada sade ve şıklıktan yanayım. Daha önce pembe olan gömlekleri beyaza çevirdik. Bir erkeğin pebme kravat takması tarzım değil" diyen Saraç, takım elbiselerde laciverdi, gömlekte beyazı, fularda ve kol düğmelerinde ise kırmızı rengi kullandığını dile getirdi. Bu koleksiyon için herhangi bir ihaleye girmediğini THY'nin kendisine böyle bir teklifle geldiğini söyleyen Saraç, "aldığım ücret çok komik. Herhangi bir tasarım ücreti almadım sadece kumaş ve diğer kullanılan malzemelerin ücretini aldım. Sonuçta benim tasarladığım kıyafetler THY'nin bütün dünyadaki ofislerinde çalışan elemanlar tarafından sergilenecek. Bu büyük bir adım benim için" diye konuştu.

İŞLERİM ÖMÜRLÜK
Bayan ve erkek kıyafetleri için yedi ayrı model, gömlekte ise 70 farklı model çalıştığını ifade eden Saraç, pardösülerde gabardin yanından kapitone kullanıldığını, armaların Pakistan'da bastırıldığını ve bütün ürünlerde logoya yer verildiğini söyledi. Yapılan anlaşmanın süresi ile ilgili bir sınırlama olmadığını dile getiren Saraç, "Üniformayı çok fazla değiştirmek iyi bir algı yaratmaz. Eğer beğenirlerse bir ömür boyu çalışabiliriz THY ile. Benim yaptığım işler bir ömür boyu sürer" dedi.