kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
13 Şubat 2009, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Haber turu

12.02.2009
Unakıtan by-pass olacak
Maliye Bakanı Kemal Unakıtan gelecek hafta ABD'de by-pass ameliyatı olacak. Cleveland Clinic'in medya sorumlusu Brian Kolonick, ameliyatın Dr. Murat Tuzcu tarafından değil hastanenin başka bir doktoru tarafından yapılacağını belirtti. Kolonick ameliyatın günü konusunda da bilgi veremeyeceğini ifade etti. Unakıtan'ın oğlu Abdullah Unakıtan ise, babasının moralinin iyi olduğunu belirterek, "By-pass ameliyatının ne zaman yapılacağı bugün-yarın belli olur" diye konuştu.

Fındıktan 5 santral kurulur
Enerji Bakanı Hilmi Güler, tarımsal ve ormansal atıkların kullanımı ile elde edilecek enerji konusunda mevzuatın hazırlandığını ve 10 yıl alım garantisi verileceğini bildirdi. Karadeniz'de 750 bin ton fındık üretildiğine ve bundan 750 bin ton atığın (kapsülü) çıktığına işaret eden Güler, "Sadece Karadeniz'de fındık atıklarıdan, kapsülünden 5 ayrı santral kurulabilir. Böylece hem çevre sorunu çözülür, ondan faydalar üretir, hem de karbon ticareti yaparsınız. Yani böyle dört ayak üstüne düşmek herkese nasip olmaz" dedi.

İşkur'a kayıtlı işsiz sayısı 1 milyonu aştı
İş bulabilmek umuduyla Türkiye İş Kurumuna başvuran işsizlerin sayısı Ocak ayında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 94.9 artarak 151 bin 530'a ulaştı. İşkur'un Ocak verilerine göre, Kuruma kayıtlı işgücü sayısı ocakta 424 bin 452 kişi artarak 1 milyon 193 bin 546 kişi, kayıtlı işsiz sayısı ise 375 bin 90 kişi artarak 1 milyon 79 bin 519 kişi oldu. Kayıtlı işgücü yüzde 55.19, kayıtlı işsiz sayısı da yüzde 53.25 oranında arttı. Ocakta işsizlik ödeneğinden yararlanmak için de 78 bin 555 kişi başvurdu.