kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
13 Şubat 2009, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
John McCarthy

'Oyakbank'ı şimdi ucuza alabilirdik'

KERİM KARAKAYA
12.02.2009
ING Bank Türkiye Başkanı McCarthy, 2007'de 2.7 milyar dolar ödedikleri Oyak Bank'ı şimdi çok daha ucuza alabileceklerini belirtirken, "Kısmet değilmiş. Oyak Bank'ı ucuza aldığımız söylenmişti, şimdi baktığınızda bunun böyle olmadığı ortada" dedi..
ING Bank Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı John McCarthy, 2007 yılında satın aldıkları Oyak Bank'ı şimdi çok daha ucuza alabileceklerini belirterek, Türkçe "Kısmet değilmiş" dedi. Hayatta zamanlamanın çok önemli olduğunu vurgulayan McCarthy, "Ama her şey de elimizde değil. Oyakbank'a şimdi, 2.7 milyar dolardan daha az verebilirdik" dedi. Buna rağmen Oyakbank'ı aldıklarına pişman olmadıklarını belirten McCarthy, "Biz Oyakbank'ı aldığımızda özellikle medyada aleyhimize büyük kampanyalar başlatıldı. Oyak'ı ucuza aldığımız söylendi. Şimdi baktığınızda bunun böyle olmadığı ortada" diye konuştu. Türkiye'de her zaman ortaklıklar ve satınalmalar için çalışmalar yaptıklarını belirten McCarthy, kriz nedeniyle kısa vadede birleşme veya satınalma yapmayacaklarını söyledi. Fortis'in BNP Paribas'a satışının iptali sonrası bankanın Belçika hükümetinde kalması ile Fortis Türkiye'nin içinde bulunduğu belirsizliği değerlendiren McCarthy, "Şu anda Türkiye'de banka almayı düşünmüyoruz. Fortis'le de ilgilenmiyoruz" dedi.

TÜRKİYE'DE BÜYÜMEYE DEVAM
Türkiye'de operasyonlarını genişletceklerini bildiren McCarthy, kriz nedeniyle daha temkinli olduklarını söyledi. McCarthy, "Şuanda 366 şubemiz var. Bunu 2009 sonunda 400'e çıkarmayı planlıyoruz. Daha önceki planlarımızda 2010'a kadar 600 şube açmayı planlıyorduk. Ancak kriz nedeniyle daha temkinli davranacağız. Bu hedefimizi belki 2011'de belki de 2012'de gerçekleştirebileceğiz" ifadesini kullandı.