kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
13 Şubat 2009, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Dr. Paul Doany Mehmet Büge

Çocuğa özel eğitimin 'Vitamin'i internette

12.02.2009
Kişiye özel eğitimle çocuğun eksiğini bulup ve Vitamin ile eksiklerini giderecek çözüm için Türk Telekom ve Bahçeşehir Üniversitesi anlaştı..
Hızlı internet, eğitimde fırsat eşitliği sağlayacak yeni bir uygulamanın omurgası haline geliyor. Türk Telekom'un eğitim teknolojileri konusunda uzman teknoloji şirketi Sebit ile Bahçeşehir Uğur Eğitim Vakfı Yenilikçi Eğitim Araştırma Merkezi (YEGAM) öğrencilerin eksiklerini teşhis etmeye sağlayacak uygulamayı veliler için hizmete sunuyor. Veliler ve öğrenciler, internet üzerinden gerçekleştirilecek tanısal sınavlarla, öğrencilerin Milli Eğitim Bakanlığı eğitim programları kazanımlarına ulaşma seviyelerini detaylı olarak görebilecek. Vitamin tarafından sunulacak bu sınavları tamamlayan öğrenciler, YEGAM'ın geliştirdiği "Akıllı Ölçme ve Öğrenme Destek Sistemi AKORD" ile hangi konu ve kavramlarda gelişime ihtiyaçları olduğunu, hangi konulara hangi sırayla çalışmaları gerektiğini kendilerine özel olarak oluşturulacak Tanı ve İyileştirme Raporları ile anında öğrenebilecek.

20 BİN LİSANSLA İLK ADIM
İşbirliği kapsamında, Türk Telekom'un eğitim ve bilişim şirketi Sebit ile YEGAM, Sebit'in bilgisayar destekli eğitim hizmeti Vitamin'de kullanılmak üzere binlerce çözümlü özgün sorudan oluşan bir "Akıllı Ölçme ve Öğrenme Sistemi" hazırlayacak. Bu sayede öğrenciler, Vitamin'de bulunan zengin içerikleri, kendilerine özelleştirilmiş bir plan çerçevesinde kullanarak derslerine çalışabilecek. Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları 20 bin adet Vitamin lisansı satın alarak öğrenci ve öğretmenlerinin kullanımına da sunuyor.