kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
13 Şubat 2009, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
TÜSİAD Başkanı Yalçındağ, Başbakan’la gündemdeki konuları konuştuklarını belirterek, "Oldukça aydınlatıcı bir toplantıydı. Hepsini paylaşamam ama birbirimizi anlamamız açısından çok faydalı oldu" dedi

Erdoğan: Pürüz aşılır içinizi rahat tutun

HAZAL ATEŞ ANKARA
13.02.2009
Başbakan Erdoğan, IMF anlaşması için TÜSİAD heyetine "İçinizi rahat tutun" diye moral verirken, Başkan Yalçındağ, "Ciddi ilerleme var" dedi..
IMF ile "acil anlaşma" isteyen patronlar, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın, "IMF ile ekonomik hedefler konusunda bir sıkıntı yaşamıyoruz. Teknik pürüzler de giderilecek. İçinizi rahat tutun" sözleriyle moral buldu. IMF'le görüşmeler konusunda şeffaflık isteyen TÜSİAD Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ da, "IMF konusunda ciddi bir ilerleme var. Başbakan'la görüşme faydalı oldu" dedi.

IMF: EMEKLİDEN VERGİ KESİN
TÜSİAD Başkanı Yalçındağ ve Yüksek İstişare Konseyi Başkanı Mustafa Koç Başbakan Erdoğan'ı ziyaret ederek, yeni yönetim kurulu üyelerini tanıştırdı. Başbakanlık Binası'ndaki buluşmaya Sanayi Bakanı Zafer Çağlayan da katıldı. İki gündür Ankara'da temaslarda bulunan heyet, Başbakan'dan IMF konusundaki 'acil anlaşma' talebini yineledi. Başbakan Erdoğan'ın, Fon ile yürütülen müzakerelerde ciddi bir ilerleme sağlandığını belirterek, "Davos'ta da söyledim. İki teknik konuda pürüz var. O da aşılacaktır. İçinizi rahat tutun. Ekonomik hedefler ve içerik konusunda bir sıkıntı yaşamıyoruz" dediği öğrenildi. Patronlar, "Ciddi bir kriz var. Birçok fabrika kapanıyor. İşsizlik hızla artıyor. Ekonomik tedbirlerde daha hızlı hareket edilmesi gerekiyor" diye dert yandı. Yalçındağ, teşvik paketinin hızla yaşama geçirilmesini istedi. Patronların kaygılarını paylaşan Erdoğan'ın, "Reel sektörü destekleyecek bir dizi tedbir alınıyor. Önerileriniz bizim için önemli. Tedbirler bir bir yaşama geçiriliyor" dediği kaydedildi. Öte yandan, IMF ile iki pürüzün, mali kural oluşturularak kamu gelir ve giderlerinin günübirlik izlenmesi ile emekliler ve emekli olup çalışanlarından vergi kesilmesiyle Sosyal Güvenlik harcamalarının finanse edilmesi talepleri olduğu bildirildi.