kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
12 Şubat 2009, Perşembe
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Çizerler
Sabah Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Buzz
 
24 Saat
24 Saat
HINCAL ULUÇ
Hıncal'ın Yeri

Harika bir polisiye drama..

Bir Tavsiye
BİR Noel akşamı.. Hediyelerle dolu çam ağacının altında mutlu bir aile yemeği.. Baba.. İki oğlu ve kızı.. Ve de pırıl pırıl, cıvıl cıvıl torunlar.. Oğullardan biri eşinden ayrılmak üzere.. Öbürünün eşi, ölümcül kanserin son aşamasında.. Kızı ve kocası görünen en mutlu kuşağı ailenin..
Baba, New York'un en saygın polis şeflerinden.. İki oğlu ve damadı da polis, New York'ta.. Bu üçünden biri pisliklere bulaşmış, uyuşturucu kaçakçılarıyla işbirliği yapmış.. Öteki olanı biteni büyük ölçüde hissediyor, iki arada bir derede.. Üçüncü, bütün gücü ile pisliklerin peşinde.. İşin içinde ailesinden biri olduğunu bilmeden..
Bir yanda fevkalade iyi çekilmiş bir polisiye.. Öte yanda olağanüstü bir oyunculukla süslenen bir aile dramı..
Pride and Glory bence yılın izlenmesi gereken filmlerinden biri..
Çekim kararı 2001'de alınmış.. Ama İkiz kulelerin çöküşü ve ardından New York polisinin kahramanca davranışları yüzünden, vazgeçilmiş.. 2006'da yeniden ele almış, çekmişler, ama gene piyasaya çıkaramamış yapımcı şirket.. Ne zaman ki şirketin elindeki malları Warner Bros. satın almış.. Onlar dağıtım kararı vermişler.. İyi de etmişler..
Baba rolü için aslında Nick Nolte seçilmişken, dizinden sakatlanınca John Voigt'u almışlar. İyi de etmişler. Voigt bir harika, oğulları, damadı, ailesi ve yıllarca gururla taşıdığı üniformasının onuru arasında kalan adamda..
Filmin başında, New York'un bir numaralı uyuşturucu baronunu basmaya gidip tuzağa düşen ve öldürülen dört polisi görüyoruz. Büyük oğul öldürülenlerin şefi. Olayın doğal peşinde..
Olay çok büyük olduğu için, cinayeti çözmek üzere bir özel tim kuruyor, baba.. Bunun başına da, New York'un en başarılı dedektiflerinden küçük oğlunu geçiriyor..
Küçük oğlanda Edward Norton her zamanki gibi çarpıcı.. Ama ben büyük oğulda ilk kez izlediğim Noah Emmerich'e de bayıldım.. Damatta Colin Farrel'i söylemeye zaten gerek yok.. Büyük oğulun kanserli eşinde Jennifer Ehle bana sorarsanız, ödüllük!..
Bu filmi kaçırmayın derim..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.

Ayrıntılar için lütfen tıklayın