kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
12 Şubat 2009, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Şişli'de gecekondu çöktü

AJANSLAR
Giriş Saati : 12.02.2009 09:40
Güncelleme : 12.02.2009 22:26
Yeni Haber
Şişli'de istinat duvarının tek katlı binanın üzerine çökmesi sonucu evde bulunan aynı aileye mensup 7 kişiden bir çocuk öldü, 3'ü çocuk 5 kişi ise yaralandı.

Seyrantepe Barbaros Caddesi'ndeki tek katlı binanın üzerine sabah saatlerinde istinat duvarı çöktü. Duvarla birlikte binanın çatısı da bu sırada evde bulunan Çapkan ailesinden baba Saim, anne Kezban, çocukları Melek (14), Murat (18), Saime (8), Zeynep (15) ve Merve'nin (9) üzerine yıkıldı.

İŞTE OLAY YERİNDEN İLK KARELER...

Olayı fark eden komşuları, ardından da itfaiye ekipleri göçük altındaki Çapkan ailesini yıkıntıdan çıkarttı. Hastaneye kaldırılan ve otistik olduğu öğrenilen Melek Çapkan hayatını kaybetti.

Murat, Saime ve Zeynep Çapkan da kaldırıldığı hastanede tedavi altına alındı. Baba Saim ve anne Kezban Çapkan ise olaydan hafif yaralı kurtuldu.

Olaydan yara almadan kurtulan Mete Han İlköğretim Okulu 2. Sınıf öğrencisi Merve Çapkan, yaşadıklarını, ''Okula gitmek için hazırlanıyordum. Annem de kahvaltı hazırlıyordu. Birdenbire çatı üzerimize çöktü'' şeklinde dile getirdi.

Bu arada, olay yerine gelen babaanne Saime Çapkan ise sinir krizleri geçirdi.

GÖÇÜK FACİASINDAN GERİYE AİLENİN MUTLU ANILARI KALDI

Seyrantepe'de, gecekondularının üzerine toprak kayması sonucu bir çocuklarını kaybeden Çapkan ailesinden geriye, mutlu günlerinde cep telefonu ile çektikleri görüntüler kaldı. Baba Saim Çapkan'ın, göçükte hayatını kaybeden kızı Melek Çapkan'ı öperek sevmesi yürek burktu.

Sabah saatlerinde şiddetli yağış nedeniyle meydana gelen göçükte, bir tepenin yamacına kurulan ve Çapkan ailesine ait gecekonduların üzerine toprak kaydı.

Çakan ailesinin kızları Melek Çapkan hayatını kaybetti. Olayda ailenin Merve ve Murat Çapkan isimli çocukları da yaralandı. Ailenin diğer fertleri ise göçükten yara almadan kurtuldu.

Bu arada, Çapkan ailesinden geriye, üzerine toprak kayan gecekondularında çektikleri görüntüleri kaldı. Görüntülerde, hayatını kaybeden Melek Çapkan'ın babası Saim Çapkan tarafından sevilmesi yürek burktu.

KAĞITHANE BELEDİYE BAŞKANI KILIÇ BÖLGEDE İNCELEME YAPTI

Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, toprak kaymasının meydana geldiği bölgede incelemelerde bulundu. Seyrantepe Mahallesi'nde toprak kayması sonucu yaşanan göçük nedeniyle 1 kişinin hayatını kaybettiği olayla ilgili incelemeler sürüyor. Olay yerine gelen Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, gecekondu sahiplerine geçmiş olsun dileklerini iletirken, "Gecekondularda zaten boşaltma çalışmaları başlamıştı. Bu üzücü olayda bunun üzerine denk geldi. Ölenlere baş sağlığı diliyorum" dedi. Öte yandan, toprak kayması nedeniyle hasar gören gecekonduların çevresindeki evlerde tedbir amaçlı boşaltıldı.