kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
12 Şubat 2009, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Haber turu

12.02.2009
İETT'den haritalı toplu taşıma rehberi
İETT tarafından hazırlanan "Haritalı Toplu Taşıma Rehberi" vatandaşlara ücretsiz olarak dağıtılacak. İstanbul Büyükşehir Belediyesi-İETT İşletmeleri Genel Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, Anadolu ve Avrupa yakası için iki farklı rehber oluşturulduğu kaydedildi. Otobüs hat ve duraklarıyla cadde ve sokaklara ilişkin ayrıntılı bir haritanın da konulduğu rehberin, Türkçe ve İngilizce olarak hazırlandığı belirtildi. İlk etapta 20 bin adet çoğaltılan rehberin vatandaşlara ücretsiz olarak dağıtılacağı vurgulandı.

Korudan çalınan geyik heykeli yerine kondu
Fransız heykeltıraş Rouillard'e 145 yıl önce Paris'te Emirgan Korusu için yaptırılan ve 5 yıl önce çalındıktan sonra başı kesik olarak bulunan geyik heykeli, orijinal gövdesine uygun yeni bir baş yapılarak restore edildi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), bronz ve tunç karışımı heykeli Emirgan Korusu'ndaki eski yerine koydu. Bulunduğu Sarı Köşk Göleti önünden 5 yıl önce ayaklarından kesilerek götürülen bronz tunç karışımı geyik heykeli, çalındıktan 2 ay sonra Sultanahmet'te bulunmuştu. Bir antikacıya satılmaya çalışılırken polis tarafından ele geçirilen eser, Beyazıt Karakolu'nda korumaya alınmış, daha sonra İBB Park ve Bahçeler Müdürlüğü'ne teslim edilmişti. Çağdaş ÇETİNDEMİR

Beşiktaş'ta yarın tüm gün elektrik yok
Beşiktaş'ın bazı mahallelerinde yarın elektrik kesintisi yapılacak. BEDAŞ'tan yapılan açıklamaya göre, Beyoğlu İşletme Müdürlüğü bölgesinde yapılacak çalışmalar nedeniyle Beşiktaş'ta yarın 07.00-23.00 saatleri arasında Arnavutköy Mahallesi, Eğlence, Teyyareci, Suphi, Sebzeci, Bayram, Kamacı, Dubaracı, Beyazgül, Kuyu, Vezirköşkü, Kireçhane Çıkmazı ve Bakkal sokakları ile civarına elektrik verilmeyecek. Kesinti programı kapsamında 15 Şubat Pazar günü de 08.00-19.00 saatleri arasında Ortaköy Mahallesi, Yeniyol, Çevirmeci, Cudiefendi, Mehmetkaraca, Ahmetçağan, İsmail Hakkı Türekeş, sokakları ve civarı elektrik almayacak.