kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
9 Şubat 2009, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Türkiye’de büyük ilgi gören CSI dizisinin Laurence Fishburne ile öne çıkan yapımı bu akşamdan itibaren Foxlife TV kanalında izlenebilir.

Morpheus bu akşam CSI'a doktor geliyor

KAYA GENÇ SABAH
08.02.2009
Matrix üçlemesindeki Morpheus rolü ile tanınan Laurence Fishburne, bu akşam ilk bölümü izlenecek olan CSI dizisinin yeni sezonunda başrolde rol alıyor..
Digiturk dijital platformundaki TV kanallarından biri olan Foxlife'da bu akşam dünyanın en popüler polisiye dizilerinden CSI'ın dokuzuncu sezonu başlıyor. CSI: Miami, CSI: NY gibi iki farklı dizinin daha doğmasına yol açan 'orijinal CSI'ın ilk bölümü 2000'de yayımlanmıştı. Bu akşam başlayan yeni sezonun büyük sürprizi ise Doktor Reymond Langston rolüyle CSI'a dahil olan ve Matrix üçlemesindeki Morpheus rolüyle tanıdığımız Laurence Fishburne. CSI'da rol almaya başlamadan önce bu ünlü diziyi hiç izlemediğini itiraf eden Fishburne, kendini biraz şapşal gibi hissettiğini ve bundan utanç duyduğunu söylüyor. Bu yönüyle, CSI dizisindeki olay yeri inceleme ekibinin lideri Gil Grissom karakterini sekiz sezon boyu başarıyla canlandıran William Petersen, yeni sezonun ortasında CSI'dan ayrılacak ve ekibin başına geçmişte yaptığı hataları ve vicdanını temizlemek için CSI ekibiyle çalışan Doktor Langston rolüyle Laurence Fishburne geçecek.

BİZİM 'CSI' M.A.T. YOLDA!
CSI'ın fenomene dönüşmesinin tarihçesi o kadar eski değil. Prodüktörlüğünü Jerry Bruckheimer'ın yaptığı CSI özellikle gerçek CSI dedektiflerinin eleştirilerine sebep oldu. Olay yeri inceleme çalışmaları sonucunda ele geçen DNA'larla katilleri belirleyen ekibin çalışma yöntemlerinin dizinin gerçekçi biçimde yansıtmadığı söylendi. Resmen CSI yayın lisansına dahil olmasa da, CSI ve bir başka polisiye diziye, Law & Order: Special Victims Unit'a çok benzeyen M.A.T dizisini de unutmamak gerek. Nefise Karatay, Demir Karahan ve İbrahim Çelikkol'un başrollerde oynadığı M.A.T'nin hikayesini öyküsünü bir dönem Adli Tıp Kurumu Başkanlığı da yapmış olan Prof. Oğuz Polat yazmış. M.A.T'nin açılımının ise Marmara Adli Tıp olduğu söyleniyor. 'Her temas iz bırakır' sloganıyla gösterilecek dizinin bir özelliği de, izleyiciye karşı gösterdiği hassasiyet. TRT'nin 'çocukların izlemediği bir saatte' göstereceğini vaat ettiği M.A.T.'de, şiddet ve kan görüntülerinin yer almayacağı bildiriliyor.