kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
3 Şubat 2009, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Fransa'da Kouchner'e suistimal suçlaması

Giriş Saati : 03.02.2009 14:55
Güncelleme : 03.02.2009 20:24
Yeni Haber
Fransa'da bugün yayımlanan bir kitapta, Dışişleri Bakanı Bernard Kouchner, 2002-2007 yılları arasında Afrika'daki faaliyetlerinde özel ve kamuyla ilgili sorumluluklarını birbirine karıştırmakla suçlandı...
Fayard yayınevi tarafından basılan ''Le Monde Selon K...'' (K...'ya Göre Dünya) isimli kitapta Kouchner'in politikalarına da sert eleştiriler yöneltildi.

Gazeteci yazar Pierre Pean tarafından kaleme alınan kitapta Kouchner, 2002-2007 yılları arasında Afrika'da sağlık alanında çok kar getirici faaliyetlerde bulunduğu belirtildi.

Kitapta, Kouchner'in yöneticileriyle dost olouğu ''Africa Steps'' ve ''Imeda'' isimli şirketlere danışmanlık yaparken, aynı zamanda hastaneler arasında uluslararası işbirliği hakkında çalışan ''Esther'' isimli kamu kuruluşunun da başkanlığını üstlendiği bildirildi.

Sağlık alınında çalışan iki şirketin Kongo ve Gabon'da 4,6 milyar Avro tutarında kontratlar imzaladığı hatırlatılan kitapta, Kouchner'in dışişleri bakanlığı görevine başladığı 18 Mayıs 2007 tarihinden sonra bu kontratlarda öngörülen paranın şirketlere tahsil edildiği belirtildi.

Kitabın yazarı, Afrika'nın bu iki ülkesinde Kouchner'in bakan olarak sorumlulukları ile iki şirket adına çıkarlarını birbirine karıştığı görüşünü dile getirdi.

Kouchner, siyasete atılmadan önce Sınır Tanımayan Doktorlar derneğini kurmuş ve bu kuruluşun uzun süre başkanlığını yapmıştı. Kouchner, daha sonra da sosyalist hükümetler zamanında sağlık bakanlığı görevinde bulunmuştu.

Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, sosyalist olmasına rağmen Kouchner'e sağcı bakanlar kurulu içinde yer vermişti.

KOUCHNER, HILLARY CLINTON İLE GÖRÜŞECEK

Fransa Dışişleri Bakanı Bernard Kouchner, ABD'nin yeni Dışişleri Bakanı Hillary Clinton ile görüşmek üzere Perşembe günü Washington'a gidiyor.

Fransa Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Eric Chevalier, Kouchner ile Clinton arasında görüşmede, Orta Doğu, İran, Irak, Afganistan ve Darfur gibi uluslararası alanda önem taşıyan konularla birlikte ikili konuların ele alınacağını söyledi.

Hillary Clinton, bu hafta Alman ve İngiliz dışişleri bakanları Frank-Walter Steinmeier ve David Miliband ile de görüşecek.

AA