kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
3 Şubat 2009, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
"HALI YANABİLİR" DİYEREK CAMİ GÜVENLİK GEREKÇESİYLE KAPATILDI Müslümanların "kasıtlı" dediği yasaklara Parma'da bir cami eklendi. Halıdaki malzemenin kolay tutuşabileceği, yangına karşı güvenlik şartlarını sağlamadığı gerekçesiyle cami kapatıldı. Halılar, kitaplar, mobilyalar kaldırıldı. Camilerin "terörist yuvası" olduğu görüşü yayılıyor...

Kâbus geri döndü

YASEMİN TAŞKIN
03.02.2009
Irkçılığı, faşist dönemle birlikte geçmişte bırakmaya çalışan İtalya'da aşırı sağ, siyasetle tekrar yükselişte. Namaza gelen yasak, ırkçı saldırı ve cinayetler kâbus tablosu çiziyor..
İtalyan basınında yabancıların başrolde oldukları ırkçı saldırıların yer almadığı gün yok gibi. Yabancılar rahatsız, tedirgin, yavaş yavaş yükselen yabancı düşmanlığı karşısında bir gün bana da birşey olur mu kaygısı içinde. "Ne yapıyorum ben burda?" diyenlerin sayısı az değil. Pek çok Asyalı, Balkanlar'dan gelen göçmen için Avrupa'ya tatlı bir giriş kapısı gibi görünen İtalya, yavaş yavaş en şiddetli kâbusların yaşandığı bir cehenneme dönüştü. İtalya'daki Müslüman topluluklarının durumu ise daha da nazik. Hem yabancı, hem Müslüman olmak daha da zor; üstelik deriniz siyahsa durum daha da vahim.

İYİ ÇOCUKLARIN CANI SIKILMIŞ!
Roma yakınlarında sakin bir deniz kasabası olarak bilinen Nettuno'da 3 İtalyan gencin, "sırf eğlence olsun diye" üzerine benzin döküp yaktığı Hintli göçmen Singh Navte (35) ırkçı şiddet olaylarının son kurbanı oldu. Emniyet yetkililerine göre bunu "ırkçı şiddet olayları" arasında saymamak gerek. Canı sıkılan, "iyi aile çocukları" şaka yapmak isterken olay kontrolden çıkmış. İşsiz duvar ustası Hintli Navte, cumartesi günü tren istasyonunda banka uzanmış, biraz uyumak istiyor. 16, 19 ve 28 yaşlarındaki üç genç, alkol ve uyuşturucunun dindirmediği can sıkıntılarını Hintli göçmeni döverek gidermeye çalışıyor. Bu da yetmiyor, benzin istasyonuna gidip bir şişe benzin alıp dönüyorlar. En küçükleri soğukkanlı bir biçimde anlatıyor: "Bir evsize şaka yapmak istiyorduk. Yanınca ne tepki vereceğini merak ettik..." Yetkililere göre, hastaneye kaldırılan Navte halen hastanede yaşam mücadelesi veriyor.

TOPLU NAMAZ YASAK
Müslümanların protestoları olumsuz algılamaları uç noktaya taşıyor. Milano'da katedral önünde Müslümanların İsrail'i protesto amacıyla kıldığı toplu namaz, "Hıristiyan değerlere meydan okuma" şeklinde algılandı. İslam fobisini bir siyasi malzeme olarak en çok kullanan Kuzey Ligi Partisi'nden İçişleri Bakanı Roberto Maroni, kiliselerin önünde, meydanlarda toplu namaz kılınmasını yasakladı. Yasak yayıldı, yine Kuzey Ligi Partisinden bir belediye "kamu ve özel alanlarda namaz kılmayı" yasakladı. Kendi deyimiyle bundan sonra "Müslümanların ibadetleri izinsiz olarak, meydanlarda yapılamıyacak". Kuzey Ligi Partisi üyeleri de ağır ve ırkçı söylemlerde yabancı düşmanlığını ve İslam fobisini körüklüyor. Başbakan Silvio Berlusconi ise her zamanki "şakacı" tavrıyla bunları da hafife alıyor. Son olarak Lampedusa Adası'ndaki 1600 mültecinin kamplardaki isyanı da İtalya'nın yeni trajedilere gebe olduğunu gösteriyor...