kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
3 Şubat 2009, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Havalar nasıl olacak? - HARİTALI

Giriş Saati : 03.02.2009 07:09
Güncelleme : 03.02.2009 22:48
Yeni Haber
Yapılan son değerlendirmelere göre; Gümüşhane, Bayburt, Rize, Hopa ve Ardahan çevreleri ile sabah ilk saatlerde Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Çanakkale ve Bandırma çevrelerinde kısa süreli yağış geçişleri görülecek.

Sabah ve gece saatlerinde doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı, iç ve doğu bölgelerde sis görülecek.

Hava sıcaklığı doğu Karadeniz ile Doğu Anadolu'nun doğusunda değişmeyecek, diğer yerlerde 2 ila 4 derece artacak.

Rüzgar genelikle güney ve güneydoğu, ülkemizin güneydoğusu ile sabah saatlerinde Marmara'da kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esecek.

METEOROLOJİ'DEN UYARILAR

ÇIĞ RİSKİ:
Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin (Gümüşhane, Bayburt ve Artvin) yüksek ve eğimli yerlerinde meydana gelebilecek muhtemel çığ tehlikesine karşı tedbirli olunması gerekmektedir.

BUZLANMA VE DON OLAYI UYARISI: Gece ve sabah saatlerinde doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı tedbirli olunması gerekmektedir.

YURDUN BATI KESİMLERİNDE KUVVETLİ RÜZGAR BEKLENİYOR

Yurdun batı kesimlerinde kuvvetli rüzgar beklendiği bildirildi. Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünden yapılan meteorolojik uyarıya göre, halen batı kesimlerde güneyli yönlerden orta kuvvette esen rüzgarın; akşam saatlerinde Ege, Marmara, Batı Karadeniz, Batı Akdeniz ve İç Anadolu'nun batısında kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde etkisini göstermesi bekleniyor.

Fırtınanın yarın akşam saatlerinden sonra etkisini kaybedeceği tahmin ediliyor. Kuvvetli rüzgar nedeniyle yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı, ilgililerin ve vatandaşların tedbirli ve dikkatli olmaları istendi.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

Marmara: Parçalı ve çok bulutlu, sabah ilk saatlerde İstanbul, Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Çanakkale ve Bandırma çevreleri kısa süreli ve hafif olmak üzere yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Sabah saatlerinde güneydoğusunda hafif sis görülecek.

Ege: Parçalı ve çok bulutlu geçecek. Sabah saatlerinde Kütahya çevrelerinde hafif sis görülecek.

Akdeniz: Genellikle parçalı ve az bulutlu geçecek.

İç Anadolu: Parçalı ve az bulutlu geçecek. Sabah ve gece saatlerinde kuzeydoğusunda hafif buzlanma ve don olayı ile birlikte batısında sis görülecek.

Batı Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu geçecek. Sabah ve gece saatlerinde iç kesimlerde hafif sis görülecek.

Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri (Gümüşhane, Bayburt, Artvin) ile Rize ve Hopa çevreleri yağışlı geçecek. Yağışlar Rize ve Hopa çevrelerinde yağmur ve sağanak, Gümüşhane ve Bayburt ile Artvin'in yükseklerinde karla karışık yağmur şeklinde olacak. Sabah saatlerinde Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde hafif buzlanma ve don olayı, Çorum çevrelerinde sis görülecek. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin (Gümüşhane, Bayburt ve Artvin) yüksek ve eğimli yerlerinde meydana gelebilecek muhtemel çığ tehlikesine karşı tedbirli olunması gerekmektedir.

Doğu Anadolu: Parçalı ve az bulutlu, Ardahan çevreleri kar yağışlı geçecek. Gece ve sabah saatlerinde kuzey ve doğusunda buzlanma ve don olayı ile birlikte kuzey ve iç kesimlerinde sis görülecek. Bölgenin kuzey ve doğu kesimlerinin yüksek ve eğimli yerlerinde meydana gelebilecek muhtemel çığ tehlikesine karşı tedbirli olunması gerekmektedir.

Güneydoğu Anadolu: Parçalı ve az bulutlu geçecek. Sabah ve gece saatlerinde doğusunda (Diyarbakır, Batman ve Siirt) sis görülecek.

HAVA SICAKLIKLARINI DERECELERİYLE GÖRMEK İÇİN HARİTALARIN ÜZERİNE TIKLAYINIZ...