kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
3 Şubat 2009, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

''Ölebileceği'' hastaneye nakledildi

AA
Giriş Saati : 03.02.2009 07:42
Güncelleme : 03.02.2009 20:24
Yeni Haber
İtalya'da 17 yıldır komada bulunan ve ötanazinin kabul edilmesi için verilen mücadelenin simgesi haline gelen Eluana Englaro, ''ölebileceği'' hastaneye nakledildi.

Ansa ajansındaki haberde, 1992'de geçirdiği trafik kazasından bu yana bitkisel hayatta bulunan 37 yaşındaki Eluana'nın kuzeydeki Milano kenti yakınlarındaki Lecco'daki klinikten ayrıldığı ve beslenme borusunu çekmeyi kabul eden Udina'daki bir hastaneye götürüldüğü bildirildi.

Haberde, ötanazi karşıtı bir grubun ''Eluana yaşıyor'', ''Onu öldürmeyin'' sloganları attığı ve komadaki genç kadını taşıyan ambulansı durdurmaya çalıştığı kaydedildi.

Komadaki kadının durumu, İtalya'da tartışmalara yol açıyor. Ülkede çok güçlü olan Katolik kilisesi, yaşam destek ünitesinin kesilmesinin cinayetle eşeğer olduğu görüşünü savunuyor. Bu ortamda, Kilise, Englaro'nın durumunu, ötanaziye karşı mücadelenin simgesi haline getirmiş bulunuyor. Englaro'nın babası ise yıllardır kızının suni olarak hayatta tutulmasına son verilmesi için mücadele ediyor ve kızının da böyle isteyeceğini savunuyor.

İtalya Yüksek Mahkemesi, babasının talebi üzerine, 20 yaşından beri bitkisel hayatta olan Eluana Englaro'nun beslenme borusunun çıkarılabileceğine karar vermişti. Ancak Sağlık Bakanlığı, bütün hastanelere bir genelge göndererek, bitkisel hayattaki hastaların bakımının kesilmemesini istemişti. Bu kararın da iptalinden sonra Udina'daki hastane genç kadını kabul etmeye hazır olduğunu bildirmişti.