kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
3 Şubat 2009, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Ergenekon duruşması perşembeye ertelendi

Giriş Saati : 03.02.2009 21:38
Yeni Haber
''Ergenekon'' davasına bakan mahkeme, sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar vererek, duruşmayı 5 Şubat Perşembe gününe bıraktı.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, Mahkeme Heyeti Başkanı Köksal Şengün, verilen aranın ardından alınan kararları açıkladı.

Buna göre, Ümraniye'de ele geçirilen bombalarla ilgili gerek bilirkişi incelemesi, gerekse başka bir araştırmayı gerektiren hususların, savunmalar tamamlandıktan sonra düşünülmesine karar verildi.

Mahkeme Heyeti, tutuksuz sanık Vedat Yenerer'e ait tüfekle ilgili gelen Adli Tıp raporu ile emniyet ekspertiz raporu arasında bariz çelişki olduğu anlaşıldığından, bu konunun heyetçe incelenmesinden sonra yeniden rapor alınıp alınmayacağının düşünülmesini hükme bağladı.

Tutuklu sanıklardan Nusret Senem'in talebi üzerine Başbakanlığa yazı yazılarak, Senem'in dilekçesi doğrultusunda gerekli araştırmanın yapılıp, Susurluk raporunun tam haliyle ve varsa ekleriyle gönderilmesinin istenmesini kararlaştıran Mahkeme Heyeti, MİT Müsteşarlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğüne de yazı yazılarak, varsa Susurluk raporunun gönderilmesinin talep edilmesine karar verdi.

Mahkeme Heyeti, ''Nefes'' dergisinin 40 ve 41. sayılarının aslının sanık Ümit Oğuztan tarafından mahkemeye ibraz edildiği anlaşıldığından, her iki sayının MİT Müsteşarlığına gönderilerek, bu dergilerin arşivlerinde bulunup bulunmadığı, kimler tarafından çıkarıldığı, finansmanının kimler tarafından karşılandığı, kurumca takip edilip edilmediği, dergilerde yayınlanan belgelerin kurumun dikkatini çekip çekmediği, çekmiş ise bu konuda herhangi bir araştırmaya gidilip gidilmediğinin bildirilmesini istedi.
Sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar veren Mahkeme Heyeti, duruşmayı 5 Şubat Perşembe günü saat 09.30'a bıraktı.

AA