kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
3 Şubat 2009, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Tanker çarptı, dört canını birden yitirdi

Hüseyin CUMALI - SABAH
02.02.2009
Sakarya'da, virajı alamayan tanker, bir yolcu midibüsüne çarptı. Midibüsteki yolculardan Hatice Doğan isimli kadın yaralı kurtuldu. Ancak 4 çocuğu da araçta can verdi..
Sakarya'nın Akyazı ilçesinde 5 kişinin yaşamını yitirdiği 14 kişinin de yaralandığı kaza, bir aile faciasına dönüştü. Virajı alamayarak devrilen tankerin çarptığı midibüste, yaşları 4 ile 10 arasında değişen dört kardeş feci şekilde can verirken, çocuklarının yanında bulunan anne yaralı olarak kurtuldu. Acı haberle yıkılan baba ise şok geçirdi.

VİRAJI ALAMAYINCA...
Korkunç kaza, dün sabah 09:20 sıralarında D-100 karayolunun Ormanköy Kavşağı'nda meydana geldi. Adapazarı yönünden gelen Mustafa Yılmaz idaresindeki 54 HR 695 plakalı tavuk yemi yüklü tanker, kavşakta Akyazı yönüne dönüş yaptığı sırada aşırı hız nedeniyle devrildi. Sürüklenen tanker kavşakta kırmızı ışıkta bekleyen Ahmet Bayram Asan idaresindeki 54 HE 441 plakalı yolcu midibüsüne ve bir otomobile çarptı. Kazada, midibüste bulunan Rabiya (10), Zehra (6), Mehmet Ali (5) ve Abdülkerim Doğan (4) isimli kardeşler ile Ali Bilgin (75) sıkışarak hayatını kaybetti. Kazada ölen 4 çocuğun annesi Hatice Doğan ise yaralı kurtuldu.

3 KİŞİ ARAÇTA SIKIŞTI
Kaza yerinde tam bir can pazarı yaşandı. Midibüste sıkışan Hatice Doğan ile Fatma Hanım Ayvaz ve kızı Büşra'yı kurtarmak için itfaiye, sivil savunma ve sağlık ekipleri seferber oldu. Olay yerine gelen 2 vinç yardımıyla kamyon kaldırılarak sıkışan 3 kişi kurtarıldı. Kazada 4 çocuğunu birden kaybeden Hatice Doğan, Fatma Hanım Ayvaz, kızı Büşra Hanım Ayvaz (12) ile midibüs sürücüsü Ahmet Bayram Asan yaralı olarak Toyotasa Travmatoloji ve İlkyardım Hastanesi ile Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alındılar. Hafif yaralanan 10 kişi ise Akyazı Devlet Hastanesi'nde ayakta tedavi gördü. Kazayı haber alınca olay yerine koşan midibüstekilerin yakınları, gördükleri manzara karşısında fenalık geçirdi ve gözyaşlarına boğuldu. Kızı ile torunu araç içinde sıkışan Emine Ayvaz, torununun oyuncak bebeğine sarılarak dua etti. Kazadan hafif yaralı olarak kurtulan midibüs sürücüsü Bayram Asan ise, ambulansa götürülüşü sırasında yetkililerden yolcularının kurtarılmasını istedi.

ŞOFÖR KOMŞU ÇIKTI
Kazada ölen 5 kişinin cenazeleri sıkıştıkları yerden çıkartılarak Akyazı Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Dört çocuğunu birden kaybetmenin acısını yaşayan baba Hüseyin Doğan trafik canavarına isyan ederek, "Bunları Allah ıslah etsin. Başka bir şey demek istemiyorum. Araç sürücüleri artık tedbirli gitsinler" diye konuştu. Bu arada kazaya neden olan tankerin şoförü Mustafa Yılmaz'ın, Doğan ailesinin komşusu olduğu öğrenildi. Jandarma kaza sonrası kamyon şoförünü gözaltına aldı. Kaza ile ilgili soruşturma sürüyor.