kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
3 Şubat 2009, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

WSJ: "Erdoğan, Peres'e mecazi bir ayakkabı attı"

Giriş Saati : 03.02.2009 10:40
Güncelleme : 03.02.2009 20:24
Yeni Haber
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Davos'taki Gazze panelini protesto olarak terk etmesinin yankıları sürüyor. ..
ABD'deki finansal ve borsa çevrelerinin gazetesi Wall Street Journal, Başbakan Erdoğan'a ağır eleştirileri içeren bir yorum yayınladı.

Gazete, "Türk Başbakanı, geçen hafta Davos'ta sahneyi tepinerek terk etmeden önce Şimon Peres'e mecazi bir ayakkabı attı. Misafirperverliği ve tolerans ile tanınan Türkiye'nin itibarını lekeledi" gibi savlara yer verildi.

Wall Street Journal, Başbakan Erdoğan'ın, Davos panelini terk etmesi olayına ilişkin bir yorum yayınladı. "Erdoğan'ın cüreti" başlığını taşıyan yorumda "Türk Başbakanı dostlarının kim olduğunu unuttu" denildi. Yorumda şunları yazıldı:

"Türk Başbakanı, geçen hafta Davos'ta sahneyi tepinerek terk etmeden önce Şimon Peres'e mecazi bir ayakkabı attı. Recep Tayyip Erdoğan, sakinleştiğinde biraz introspeksiyon yapması yerinde olur.

"İsrail Cumhurbaşkanına "yaşlı' ve "yalancı' diyerek birdenbire patlaması, misafirperverliği ve tolerans ile tanınan Türkiye'nin itibarını lekeledi."

WSJ, sorunun sadece bir "terbiye" sorunun olmadığını savunurken de İsrail ve ABD'nin, Ortadoğu'da Türkiye'nin "tek dostları" olduğunu öne sürerek "Ancak Türkiye'de antiamerikanizm ve antisemitizm yükseliyor ve Sayın Erdoğan'ın çıkışı, bu iki konuda yardımcı olmayacak" görüşünü de dile getirdi.

Şimon Peres'in Erdoğan'a "İstanbul'a her gece 100 füze atılsa ne yapardınız?" sorusuna işaret edildiği yorumda Türkiye'nin PKK ile verdiği mücadeleye dikkat çekerek "Türkiye, yurt içinde ve yurt dışındaki sığınaklardan devletsiz bir Müslüman halkının adını mücadele eden teröristlere karşı savaşıyor" diye yazdı.

"PERES'E SEMPATİ DUYACAK BİRİ VARSA ERDOĞAN OLMALI"

PKK'nın Türk askerlerini hem Güneydoğu'da, hem de kentlerde saldırdığına, şimdiye kadar 30 bin kişinin öldüğünü kaydeden gazete şöyle devam etti:

"İsrailliler gibi Türk liderleri, ABD'nin sessiz onayı ile Kuzey Irak'taki PKK'nın gizlendiği yerlere operasyon yapma hakkını kuvvetle savunuyor ve El Cezzire haber yapmamış olsa da Gazze operasyonları sırasında da. Eğer Cumhurbaşkanı Peres'e sempati duyabilecek biri varsa o da Sayın Erdoğan olmalıydı."

ANKA