kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
3 Şubat 2009, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

AKP'li Arzu: DTP'yi rakip görmüyorum

HAZAL ATEŞ - DİYARBAKIR
02.02.2009
AKP'nin Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan adayı Arzu, "Meydanlara eşim Emel'le ineceğim" dedi..
Yerel seçimler için geri sayım sürerken, gözler DTP'nin kalesi Diyarbakır'daki büyük yarışa çevrildi. AK Parti'nin Büyükşehir Belediye Başkan adayı Diyarbakır milletvekili Kutbettin Arzu, "kaleyi fethetmek" amacıyla kolları sıvadı. Eşi Emel Arzu ile meydanlara inmeye hazırlanan Arzu, "Siyasi görüşlerimiz farklı olsa da Osman Baydemir benim arkadaşım, farklı kulvarlarda bu kente hizmet verdik. Ancak, Diyarbakır'ı ben alacağım" dedi. Kutbettin Arzu, adaylığının açıklandığı gün ilk fırçayı 7 yaşındaki oğlu Sefa'dan yedi. Arzu, "Çocuklar duyunca, 'bize zaman ayırmıyordun, şimdi hiç ayıramayacaksın' diye dert yandı. Küçük oğlum Sefa da, 'Keşke olmasaydın diye boynuma sarıldı" derken, Emel Arzu ise "Bu onurlu bir görev, yanındayım" sözleriyle eşine destek verdi. Asıl mesleği yüksek mimar olan Arzu, SABAH'a şu açıklamaları yaptı:

SÜRPRİZ OLMADI

*
Adaylığım sürpriz olmadı. Başbakan iki gün öncesinde bu görev için ne düşündüğümü sormuştu. Adaylığımın açıklanacağı gece saat 23.00'te parti genel merkezinden arayıp, Başbakan'ın çağırdığını söylediler. Gittim, Başbakan, 'Hayırlı olsun' dedi. Ben teşekkür edip, 'Diyarbakır halkına hizmet benim için şereftir' dedim.

* Gece 'Başbakan çağırıyor' dediğimde, eşim Emel Hanım da anladı. Eşim ev hanımı, partimizin kadın kollarında görev yaptı. Seçimlerde benimle çalışacak. Babam da "çok şerefli bir görev üstlendin oğlum. Başaracaksın" sözleriyle destek verdi.

* Ankara'ya taşınalı 1 yıl olmuştu. Diyarbakır'da kardeşlerim, anne ve babamla birlikte 5 katlı bir binada oturuyoruz. Dolayısıyla evimize geri döneceğiz.

* Ben bu topraklarda doğdum, büyüdüm, Kürdüm. Diyarbakır'ın modern bir kent olması için çalışacağım. Paylaşımcı, kimseyi ötekileştirmeyen bir yönetim anlayışı ile çalışacağım. Gençlerin iş sahibi olması, insanımın yaşam standardının yükselmesi için hizmet edeceğim.