kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
31 Ocak 2009, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Türkiye ile aramızda bir sorun istemiyoruz

31.01.2009
İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres, Başbakan Erdoğan ile girdiği tartışmanın ilişkilerin etkilemeyeceğini ümit ettiğini söyledi. Peres, "Türkiye ile sorun istemiyoruz, bizim Filistinlilerle sorunumuz var" dedi. Davos'ta gazetecilere açıklama yapan Peres, tartışmanın ardından Erdoğan ile telefon görüşmesi yaptığını belirterek, "Bunu, kişisel veya ulusal bir sorun olarak görmüyorum. İlişkiler olduğu gibi kalabilir. Ona olan saygım değişmedi. Bu, bir görüş alışverişiydi ve görüşler görüştü" dedi. Türkiye'nin Ortadoğu'daki arabuluculuk gücünün devam etmesini umduğunu belirten Peres, "Türkiye, İran'a bir cevap olmalı. Ortadoğu'ya bir seçenek sunuyorlar. Umarım bunu yapmaya devam edecekler" dedi. Peres, paneldeki diğer konuşmacıların "çirkin" bir İsrail portresi çizmesi üzerine sert bir dille konuşmak zorunda kaldığını söyledi.

İSRAİL BASINI

* Haaretz:
Türkiye Başbakanı Erdoğan, Peres'in sözleri nedeniyle sahneden hışımla indi. Peres ile Gazze konusunda sözlü tartışmaya giren Erdoğan, İstanbul'a dönüşünde kahramanlar gibi karşılandı.

* Yedioth Ahronot: Peres'den Erdoğan'a: İstanbul'a roket atılsaydı siz ne yapardınız? Türk Musevileri ise endişeli. Sokağa çıkmaya korkuyorlar.

* Maariv: Erdoğan öfkeyle salonu terk etti ve Peres'e 'Siz insan öldürüyorsunuz' dedi. Erdoğan bu tavırları ile taraf oldu ve Ortadoğu barış çabalarında arabulucu olması mümkün değil. Erdoğan'ın üslubu da diplomatik değildi.

* Jerusalem Post: Peres, Erdoğan'la ilişkisinin hep sıcak olduğunu ve öyle kalacağını söyledi. Kaynaklara göreyse Erdoğan kendi çıkarlarına zarar veriyor. Marttaki yerel seçimlere oynuyor.