kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
31 Ocak 2009, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Hamas: Erdoğan'ın tavrı davamız için bir zaferdir

31.01.2009
Başbakan Erdoğan'ın Davos'taki çıkışı Filistin'de büyük yankı buldu. Gazze'de Erdoğan'a destek yürüyüşü yapılırken Hamas da "Saygıyla selamlıyoruz" açıklaması yaptı. Hamas sözcüsü Fevzi Barhum, "Hamas, Başbakan Erdoğan'ın cesur tavrını selamlamaktadır" dedi. Açıklamada, Erdoğan'ın toplantıyı terk etmesinin "Siyonist soykırımında" şehit olan ve yaralanan binlerce kişi ve Filistin davası için bir zafer olduğu ifade edildi.

ABBAS, ERDOĞAN'I ARADI
Gazzeliler de cuma namazı sonrasında sokaklara döküldü. Türk bayrakları sallayan Filistinliler, Erdoğan'ın resimlerini de taşıdı. Hamas liderlerinden Halil El Haya, Erdoğan'ı "İstanbul'u Bizanslılardan alan Fatih Sultan Mehmet" diye nitelendirdi ve Arap liderlerinden, "Bir liderin nasıl tarih yazabileceğini Erdoğan'dan öğrenmelerini" istedi. 7 Şubat günü Ankara'ya gelecek olan Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas dün akşam Başbakan Erdoğan'ı telefonla aradı. Abbas "Tavrınızı destekliyor, takdirle karşılıyoruz" derken Erdoğan "Bizim tavrımız güçlüden değil, haklıdan ve mağdurdan yanadır. Ayrıca ülkemin onurunu korumak durumundayım" ifadesini kullandı. Türkiye'de bulunan Mısır Halk Meclis Başkanı Ahmet Fethi Surur ise "Erdoğan tarihi bir duruş sergiledi" diye konuştu.

ARAP BASINI

* El Arabiya:
. Erdoğan ve Peres Davos'u şoke etti. Sesler yükseldi ve Gazze yüzünden suçlamalar havada uçuştu.

* El Cezire: Davos'u terk edince Erdoğan alkışlandı. 5 bin kişi Erdoğan'ı havaalanında karşıladı. Ignatius iki kez müdahale edince Erdoğan sinirlendi.