kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
31 Ocak 2009, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Havalar soğuyacak - HARİTALI

Giriş Saati : 31.01.2009 08:32
Güncelleme : 31.01.2009 21:09
Yeni Haber
Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin kuzey, iç ve doğu bölgeleri ile gece saatlerinden itibaren Muğla'nın kıyı kesimleri ve Antalya'nın batısında görülecek yağışların, Doğu Akdeniz (Mersin, Adana, Osmaniye, Hatay, Kahramanmaraş ve Anamur), Güneydoğu Anadolu'nun batısı (G.Antep, Kilis, Adıyaman ve Ş.Urfa ), Doğu Anadolu'nun batısı (Erzincan, Malatya, Elazığ, Tunceli ve Bingöl) ile Sivas çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

Hava sıcaklığı önemli bir değişiklik beklenmiyor.

Rüzgar genellikle güney ve güneydoğu (keşişleme), kuzeybatı kesimlerde kuzey ve kuzeybatı (karayel) yönlerden hafif arasıra orta kuvvette esecek.

METEOROLOJİ'DEN UYARILAR

Kuvvetli Yağış Uyarısı: Yağışların; Doğu Akdeniz (Mersin, Adana, Osmaniye, Hatay, Kahramanmaraş ve Anamur), Güneydoğu Anadolu'nun batısı (G.Antep, Kilis, Adıyaman ve Ş.Urfa), Doğu Anadolu'nun batısı (Erzincan, Malatya, Elazığ, Tunceli ve Bingöl) ile Sivas çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı tedbirli olunması gerekmektedir.

Çığ Riski: Doğu kesimlerde beklenen kar yağışları, eski kar örtüsünün bulunduğu yüksek ve eğimli bölgeleri çığa elverişli hale getirebileceğinden, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri (Gümüşhane, Bayburt ve Artvin) ile Doğu Anadolu bölgesinde meydana gelebilecek muhtemel çığ tehlikesine karşı tedbirli olunması gerekmektedir.

Buzlanma Ve Don Olayı Uyarısı: Sabah ve gece saatlerinde İç Ege ile Doğu Anadolu'da hafif buzlanma ve don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı tedbirli olunması gerekmektedir.

ADANA VE ÇEVRESİ BAŞTA OLMAK ÜZERE DOĞU AKDENİZ'DE KUVVETLİ YAĞIŞ BEKLENİYOR

Adana ve çevresi başta olmak üzere Doğu Akdeniz'de kuvvetli yağış bekleniyor. Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünden yapılan ''Meteorolojik Uyarı''da, halen Doğu Akdeniz üzerinde bulunan yağışlı hava kütlesinin gece ve gün boyunca Adana başta olmak üzere Osmaniye, Hatay, Mersin, Silifke ve Anamur çevrelerinde kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışa neden olmasının beklendiği bildirildi.

Uyarı'da metrekareye 35-50 kilogram yağış düşebileceği belirtilerek, olumsuz şartlara karşı tedbirli olunması istendi.

DOĞU AKDENİZ, DOĞU VE GÜNEYDOĞU ANADOLU'NUN BATISI İLE SİVAS ÇEVRESİNDE KUVVETLİ YAĞIŞ BEKLENİYOR

Doğu Akdeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinin batısı ile Sivas çevresinde kuvvetli yağış bekleniyor.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünden yapılan ''Meteorolojik Uyarı''da, bugün kuzey, iç ve doğu kesimlerde aralıklarla görülecek yağışların, Doğu Akdeniz (Adana, Osmaniye, Mersin, Hatay ve Kahramanmaraş), Güneydoğu Anadolu'nun batısı (Gaziantep, Kilis, Adıyaman, Şanlıurfa ve Diyarbakır) ile Doğu Anadolu'nun batısı (Bingöl, Elazığ, Erzincan, Tunceli, Malatya) ve Sivas çevrelerinde kuvvetli olmak üzere Doğu Akdeniz ile Güneydoğu Anadolu'nun batısında sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde beklendiği bildirildi.

Yağışların, Doğu Anadolu'nun batısı ile Sivas çevresinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olmasının beklendiği kaydedildi. Uyarıda, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı tedbirli olunması istendi.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

Marmara: Çok bulutlu, zamanla güneybatı kesimleri parçalı bulutlu, kuzeydoğusu (İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova) ile sabah saatlerinde Tekirdağ ve Bursa-Yenişehir çevreleri aralıklı yağmur ve sağanak, Edirne ve Kırklareli çevreleri kar yağışlı geçecek. Yağışların akşam saatlerinden itibaren etkisini kaybetmesi bekleniyor.

Ege: Genellikle az bulutlu ve açık, zamanla güney ve iç kesimleri parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren Muğla'nın kıyı ilçeleri (Bodrum, Dalaman, Marmaris, Fethiye) sağanak yağışlı geçecek. Gece saatlerinde İç Ege'de (Afyon, Kütahya, Uşak) hafif buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Akdeniz: Parçalı ve çok bulutlu, Doğu Akdeniz (Mersin, Adana, Osmaniye, K.Maraş ve Hatay) ile sabah ilk saatlerde Alanya ve Anamur çevreleri, gece saatlerinde Antalya'nın batı ilçeleri (Kaş, Kemer, Kale, Finike, Kumluca) aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; Doğu Akdeniz'de (Adana, Mersin, Osmaniye, Hatay, Kahramanmaraş) kuvvetli olması bekleniyor.

İç Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, doğusu (Sivas, Yozgat, Nevşehir, Aksaray, Kayseri, Karaman ve Niğde) ile sabah ilk saatlerde Konya çevreleri aralıklı yağışlı geçecek. Yağışlar karla karışık yağmur ve kar, Konya çevrelerinde yağmur şeklinde olacak. Yağışların öğle saatlerinde Sivas çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Yağışların akşam saatlerinden itibaren etkisini kaybedeceği tahmin ediliyor.

Batı Karadeniz: Çok bulutlu, kıyıları (Zonguldak, Bartın, Düzce, Sinop, İnebolu) ile öğle saatlerinde Karabük çevreleri aralıklı yağmurlu geçecek.

Orta ve Doğu Karadeniz: Çok bulutlu, sabah saatlerinde Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ve Tokat çevreleri ile zamanla bölge geneli aralıklı yağışlı geçecek. Yağışlar; genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve yükseklerinde kar şeklinde olacak. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin yükseklerinde (Gümüşhane, Bayburt ve Artvin) beklenen kar yağışları, eski kar örtüsünün bulunduğu yüksek ve eğimli bölgeleri çığa elverişli hale getirebileceğinden, meydana gelebilecek muhtemel çığ tehlikesine karşı tedbirli olunması gerekmektedir.

Doğu Anadolu: Parçalı çok bulutlu, Iğdır ve Van çevreleri dışında bölge geneli yağışlı geçecek. Yağışlar; batısında (Erzincan, Malatya, Elazığ, Tunceli ve Bingöl) kuvvetli olmak üzere, Malatya ve Elazığ çevrelerinde yağmur, diğer yerlerde kar şeklinde olacak. Doğusunda buzlanma ve don olayı görülecek. Bölgenin yüksek kesimlerinde beklenen kar yağışları, eski kar örtüsünün bulunduğu yüksek ve eğimli bölgeleri çığa elverişli hale getirebileceğinden, meydana gelebilecek muhtemel çığ tehlikesine karşı tedbirli olunması gerekmektedir.

Güneydoğu Anadolu: Çok bulutlu, bölge geneli aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Yağışların bölgenin batısında (G.Antep, Kilis, Adıyaman, Ş.Urfa, Diyarbakır) kuvvetli olması bekleniyor.

TRAKYA'DA HAFİF KAR YAĞIŞI ETKİLİ OLUYOR

Trakya'da hafif kar yağışı etkili oluyor. Edirne Meteoroloji Müdürlüğünden edindiği bilgiye göre, hafif kar yağışı görülen kentte öğleden sonra çok bulutlu hava etkili olacak. Hava sıcaklığının ise 1,5 derece olduğunu ifade eden yetkililer, yarın sıcaklığın eksi 3-6 derece, pazartesi günü ise eksi 1-9 derece arasında olacağını söylediler.

Yetkililer, hava sıcaklığının artacağını belirterek, çarşamba günü sıcaklığın 16 dereceye ulaşacağını bildirdi. Karayolları yetkilileri, Edirne-Havsa ilçesi yolunda da hafif kar yağışının etkili olduğunu, TEM Otoyolu'nda herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için gerekli tedbirlerin alındığını, şu anda kapalı bir yolun bulunmadığını belirtti. Kırklareli'nde akşam saatlerinde başlayan kar yağışı yüksek kesimlerde etkili oluyor.

Karayolları 15. Şube Şefliğine bağlı 2 ekip, Demirköy ilçesi ile Dereköy Sınır Kapısı yolunda tuzlama çalışmasını sürdürüyor. İl Özel İdaresi ekipleri ise yaşanacak olumsuzluklara karşı hazır bekletiliyor. Kar yağışının akşam saatlerinde kentte etkisini yitireceğini ifade eden Kırklareli Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, hava sıcaklığının eksi 1 dereceye kadar düşeceğini, yarından itibaren ise çok bulutlu havanın olacağını söyledi.

Çok bulutlu bir havanın etkili olduğu Tekirdağ'da ise hava sıcaklığı 3 derece. Kar ve yağmur yağışının beklenmediğini, kentte, hava sıcaklığının artarak devam edeceği kaydedildi.

HAVA SICAKLIKLARINI DERECELERİYLE GÖRMEK İÇİN HARİTALARIN ÜZERİNE TIKLAYINIZ...