kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
31 Ocak 2009, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

"Yangına dayanıklı orman oluşturacağız"

Giriş Saati : 31.01.2009 12:03
Güncelleme : 31.01.2009 23:05
Yeni Haber
Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, yangına dayanıklı orman oluşturacaklarını belirterek, 2009 yılında bir problem olmamasını temenni ettiklerini söyledi.

Eroğlu, bazı açılışı ve toplantılara katılmak üzere geldiği Adıyaman'da, orman yangınları konusunda 2009 yılı için gerekli tedbirleri aldıklarını bildirdi. Bakan Eroğlu, bu tedbirler çerçevesinde kiralanan helikopter sayısını 20'ye çıkardıklarını, 2009 yılında helikopter ve uçak için gerekli ihalelerin tamamlandığını belirtti.

Geçen yıl, özellikle kara yoluyla talep edilen ekipmanları, iş makinelerinin elemanlarını çoğalttıklarını dile getiren Veysel Eroğlu, ocak ayı başında Ankara'da orman yangınlarıyla ilgili 1. sempozyumu gerçekleştirdiklerini, burada tecrübeli arkadaşların çok güzel fikirler bildirdiklerini ifade etti. Çevre ve Orman Bakanı Eroğlu, ''Aynı zamanda, geçen sene Antalya yangınında yanan alanları ağaçlandırdık. Özellikle, yangına dayanıklı ağaçlarla ormanlarda yeni bir sistem oluşturduk. Yangına dayanıklı orman oluşturacağız. 2009 yılında inşallah bir problem olmayacak'' dedi.

4 UÇAK, 12 TANE HELİKOPTER KİRALANDI

Dünyada yangınların önüne geçmenin mümkün olmayacağını vurgulayan Bakan Eroğlu, sözlerini şöyle tamamladı:

''Yıldırım düşmeleri, elektrik ya da insanların anız yakması gibi çeşitli sebeplerle yangınlar meydana geliyor. Mühim olan kısa zamanda meydana gelen yangını söndürmektir. Yangına müdahale süresi de 1 saat 15 dakikadır. 4 uçak, 12 tanede helikopter kiralandı. Şu anda 20'ye yakın helikopterimiz var. Yanan alanlarla ilgili hemen ağaçlandırma yapıyoruz. Anız yangınlarına karşı bütün valilerimizi de uyardık. Bunlara dikkat edilmesi gerekiyor. Vatandaşların da aynı şekilde dikkatli davranması gerekiyor.''

(AA)