kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
31 Ocak 2009, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Astsubayın evinde el bombaları ve lav silahı

Ufuk BALKIS - ANTALYA Kadir ERCAN - ANKARA
31.01.2009
Antalya'da "Ergenekon" kapsamında gözaltına alınan astsubayın evinde bir lav silahı, beş el bombası, Glock tabanca ve mermi ele geçirildi..
Ergenekon operasyonu kapsamında jandarmada görevli bir astsubay gözaltına alındı. istanbul'dan gelen yakalama emri üzerine Antalya il Jandarma Komutanlığı'na bağlı timler astsubayın evine operasyon düzenledi. isminin Özgür olduğu öğrenilen astsubayı n evinde yapılan aramada bir lav silahı, Glock marka bir tabanca, bu silahlara ait çok sayıda mermi ve 5 el bombası ele geçirildi. istanbul'a gönderilen astsubayın uzun süre JİTEM'de görev yaptığı, Ergenekon örgütü dığında da bazı yasadışı faaliyetlerle ilgili olarak sorgulanacağı öğrenildi. Öte yandan Terörle Mücadele Şubesi ekiplerinin Ankara Yenimahalle'de gerçekleştirdiği operasyonlarda dün 2 zanlı 2 el bombası ve 1 av tüfeğiyle yakalandı. Gözaltı na alınan zanlıların, meczup oldukları iddia edildi. Terörle Mücadele ekipleri, zanlıların bombaları nereden temin ettiklerini, bağlantılarını ve kimlerden talimat aldıklarını araştırıyor.

YOL KENARINDA 700 MERMİ
Polis ekiplerinin, ayrıca zanlıların hedeflerinin kim olduğunu ortaya çıkarmaya çalıştığı bildirildi. Ankara Esenboğa yolundaki TOKi konutları yakınında dün sabah, polis ayrıca, bir poşet içinde yaklaşık 700 adet M-16 mermisi ele geçirdi. Ele geçirilen mermiler ve ele geçirilen bombalar, kriminal inceleme için polis laboratuvarına gönderildi.