kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
31 Ocak 2009, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Başbakan Erdoğan, Şişhane’den başlayan ve Atatürk Oto Sanayi Sitesi’nde tamamlanan metronun ilk seferinde "Yolculuğumuz hayırlı olsun. Ya Allah, Bismillah" diyerek düğmeye bastı.

Şişhane-Maslak metroyla 21 dakika

Çağdaş ÇETİNDEMİR / SABAH
31.01.2009
Taksim-4. Levent arasındaki metro hattı, Şişhane - Maslak Atatürk Oto Sanayi Sitesi hattı olarak genişletildi. Metronun açılış törenine katılan Başbakan Erdoğan vatman kabinine geçerek düğmeye bastı..
Başbakan Tayyip Erdoğan tarafından dün açılışı yapılan Şişhane-Maslak metrosu, Şişhane'yle Atatürk Oto Sanayi Sitesi'nin (AOS) arasını 21 dakikaya düşürdü. 525 milyon TL'ye yapılan yeni hatla 7 kilometre uzatılan Şişhane-Taksim- Levent-Maslak metro hattı, toplam 15 kilometre uzunluğa sahip. Şişhane-Maslak AOS hattı, 10 istasyon olarak planlandı. Günde 400 bin yolcu taşıması beklenen hatta, sefer aralıkları 70 saniye olacak. Darüşşafaka'yla bağlantısı temmuzda gerçekleştirilecek hat, 2009 sonuna kadar Sarıyer Hacı Osman mahallesine kadar uzatılacak.

SERGİ VE KÜLTÜR MERKEZİ
Yerin 40 metre altında inşa edilen Şişhane İstasyonu, sergi ve kültür merkezi olarak kullanılacak. İstanbul'a temalı istasyonlar kazandırmak amacıyla tasarlanan Şişhane ve Maslak AOS istasyonlarının duvarlarındaki taşlar İç Anadolu'dan getirilerek döşendi. Tekerleğin keşfinden günümüz modern otomobillerine uzanan süreç kabartma, kolaj ve resimlerle anlatıldı. Duvarları lale ve papatya figürleri süsledi.

BEŞ NOKTADAN GİRİŞ VAR
Arasında geçiş olan vagonlarda 56 kişi oturabiliyor, 185 kişi ise ayakta yolculuk edebiliyor. Klima, dijital gösterge, online bilgi ve dinamik yol haritası bulunan vagonlarda 6 adet LCD yolcu bilgilendirme ekranı var. Şişhane İstasyonu'na şu 5 ayrı noktadan girişçıkış yapılabilecek: Kasımpaşa yaya bağlantısı, Refik Saydam caddesi, Beyoğlu Vergi Dairesi, Beyoğlu Belediyesi önü, İstiklal caddesi (Tarık Zafer Tunaya Kültür Merkezi önü)
Haberin fotoğrafları