kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
24 Ocak 2009, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Medyanın Obama rüyası çabuk bitti

23.01.2009
Kampanyası sırasında desteğini esirgemeyen medya, iletişim sorunu yaşadığı Obama yönetimini topa tuttu..
ABD'nin yeni başkanı Barack Obama'nın seçim kampanyası süresince destek gördüğü Amerikan medyası 20 Ocak'tan bu yana büyük hayal kırıklığı yaşıyor. AFP, AP ve Reuters haber ajansları Obama'nın yemin töreni ve ofisteki ilk gün fotoğraflarını sisteme koymayı reddedip yeni başkanı medya-Beyaz Saray geleneklerini bozmakla suçladı. Obama'nın yeni basın sözcüsü Robert Gibbs'ın perşembe günü medya mensuplarıyla yaptığı toplantı tam bir skandaldı.

'PARAYI ÖDE HABERİ AL'
CBS televizyonunun Beyaz Saray muhabiri Bill Plante toplantıda Obama'yı yemin töreni balolarından birini düzenleyen ABC televizyonunu "kayırmakla" suçladı. "Yeni dönem 'parayı öde haberi kap' dönemi mi?" diye sordu. CNN televizyonunun Beyaz Saray muhabiri Ed Henry, "Başkanın şeffaflıktan bahsettiği gün, bizim medya üyeleri olarak bir Başkan'la en az temasta bulunduğumuz gün" diyerek eleştiride bulundu. New York Times gazetesi de Obama ekibiyle iletişim kuramadıklarından yakındı.

BASIN ODASI SKANDALI
Obama'nın Beyaz Saray basın odasına ilk ziyareti de tam bir skandala dönüştü. Obama'yı gören basın mensupları daha önce seçim kampanyasında lobi faaliyetlerinde bulunan bir kişiyi Savunma Bakan yardımcısı olarak ataması hakkında soru yöneltti. Obama sıkıntılı bir yüz ifadesiyle konuyu geçiştirmeye çalıştı. Basın mensuplarının bu atamanın "lobiciler yönetimde yer almayacak" açıklamasıyla çeliştiğini söylemesi üzerine Obama da "Sadece merhaba demek için geldim" diyerek odayı terk etti.