kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
24 Ocak 2009, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Kayıp yakınlarının umutları yeşerdi

Nurdeniz KUTSEL - Erdinç ERGENÇ
23.01.2009
Ergenekon'da elde edilen bilgiler kayıpların ve faili meçhul cinayete kurban gidenlerin yakınlarına umut oldu. Emekli tuğgeneral Ersöz'ün tutuklanması sonrası suç duyuruları arttı..
Şırnak'ta Jandarma Alay Komutanlığı yapan emekli tuğgeneral Levent Ersöz'ün aynı yerde görev yapan Selim Gül ile birlikte Ergenekon Soruşturması kapsamında tutuklanmasının ardından, Silopi ve Şırnak'tan çok sayıda vatandaş kayıp ve faili meçhul eylemlere kurban giden yakınları için suç duyurusunda bulunmaya başladı. Vatandaşlar, bölgede "Korku İmparatorluğu" kurduğunu belirttikleri Levent Ersöz'ün yakalanmasının, bölge halkı için Ergenekon'un bir umut haline dönüştürdüğünü söyledi. Şırnak Baro Başkanı Nuşirevan Elçi, barolarına bugüne kadar 8 yazılı başvuru olduğunu, sözlü başvurular ve başsavcılığa yönlendirdikleri ile birlikte sayının bir haftada 13'ü bulduğunu söyledi.

KUYULAR ARAŞTIRILACAK
Nuşirevan Elçi, kayıp ve faili meçhul sayısının çok yüksek olmasına karşın, insanların hâlâ korktuklarını kaydetti. Bu arada, Şırnak Barosu'nun asit kuyuları ile ilgili ortaya atılan iddiaların araştırılması için Şırnak Başsavcılığı'na yaptığı başvurunun kabul edildiği ve soruşturma açıldığı da öğrenildi. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin Türkiye'yi 170 bin euro tazminata mahkûm ettiği eski HADEP yöneticileri Ebubekir Deniz ve Serdar Tanış'ın avukatı Tahir Elçi, Türkiye'deki davanın ise hâlâ soruşturma aşamasında olduğuna dikkat çekerek, "Ersöz ve Gül yakalandığında soruşturmanın derinleştirilmesi için başvuruda bulunduk" dedi. Şırnak Barosu'na başvurusu yapılan kayıp ve faili meçhul olaylar şunlar: