kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
24 Ocak 2009, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Yarbay Mustafa Dönmez

'Konunun netleşmesini herkesten fazla isteriz'

Ceyda KARAASLAN /ANKARA
23.01.2009
Genelkurmay, "Bulunan silah ve malzemelerle ilgili konuya çok önem veriyoruz. Bu konunun, soruşturmanın netleşmesini herkesten fazla biz istiyoruz" dedi..
Genelkurmay Başkanlığı, Ergenekon soruşturması çerçevesinde çıkan silahlarla ilgili inceleme çalışmalarının devam ettiğini bildirdi. Genelkurmay İletişim Daire Başkanı Tuğgeneral Metin Gürak, haftalık basın toplantısında gündemdeki bir soru üzerine, Ergenekon operasyonu çerçevesinde yarbay Mustafa Dönmez'in, evinde ele geçirilen silahlarla ilgili soruşturmanın devam ettiğini söyledi. Gürak "Bulunan silah ve malzemelerle ilgili konuya biz çok önem veriyoruz. Bu konunun, soruşturmanın netleşmesini herkesten fazla biz istiyoruz" dedi.

GAZETE ŞİKÂYETİ
Tuğgeneral Gürak, Ergenekon operasyonlarında tutuklanan ve gözaltına alınan muvazzaf subay ve astsubaylarla ilgili gazetecilerin sorularına, "Bilenen soruşturmayla ilgili daha önce defalarca yaptığımız açıklamalarda da belirittiğimiz gibi, soruşturmanın gizliliğini dikkate alarak bize bu soruşturmayla ilgili soru sormamanızı bekliyoruz" karşılığını verdi. Başbakan Erdoğan ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ arasında, başlayan görüşmelerin her hafta Perşembe günü devam edeceğini ve Başbakan ile yapılan görüşmenin ardından Orgeneral Başbuğ'un Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile de görüşeceği bildirildi. Tuğgeneral Gürak, gazetecilerin, görüşme talebinin kimden geldiği sorusuna ise yanıt vermedi. Genelkurmay, intihar eden emekli jandarma albay Abdülkerim Kırca'ya yönelik eski PKK itirafçısı Abdülkadir Aygan'ın "3 kişiyi infaz etti" iddialarını yayınlayan basın kuruluşlarını şikayet etti. Genelkurmay, Kırca'nın intiharında etkili olup olmadığı savcılık tarafından da araştırılan söz konusu yayınlar için Basın Konseyi ve Türkiye Gazeteciler Cemiyeti nezdinde girişimlerde bulunduğunu açıkladı. Başvuruda "Meslek ilkelerine aykırı yayın yapıldığı gerekçesiyle yaptırım uygulanması" talep edildi.