kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
24 Ocak 2009, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Haber turu

23.01.2009
18 yıl sonra durgunluğa girdi
İngiltere, 1991'den bu yana ilk kez resesyona girdi. Resmi veriler, ekonominin 1980 yılından beri en büyük daralmayı yaşadığını gösteriyor. Ulusal İstatistik Bürosu, ekonominin geçen yılın dördüncü çeyreğinde yüzde 1.5 daraldığını açıkladı. Ekonomideki küçülmenin yıllık bazda oranı ise yüzde 1.8.

Buffett: Krediler çözülüyor
ABD'li yatırımcı Warren Buffett, kredi piyasasında son bir ayda düzelme görüldüğünü söyledi. Buffet "Şirket kredilerindeki sıkışıklık bir ay öncesine göre düzeldi ama işlerdeki düşüş alarm verici durumda. İnsanların satın alma eğilimleri değişti. Korku egemen oldu ve korkuyu yenmek zordur" dedi.

Macar bakan bankalara yalvardı
Küresel mali kriz nedeni ile zor günler yaşayan Macaristan ekonomisinin bir numaralı sorumlusu olan Macaristan Ekonomi Bakanı Gordon Bajnai yaptığı basın toplantısında, televizyon kameralarına bakarak bankalara yalvardı. Ülke ekonomisinin çok zor durumda olduğunu söyleyen Macar bakan, bankalara "Ne olur müteşebbislerin dondurulan kredilerini verin" diye seslendi.

Thain ofisini 1 milyon $'a dekore ettirmiş

Merrill Lynch'in eski CEO'su John Thain'in, geçtiğimiz yıl Manhattan'daki ofisinin dekorasyonuna 1.2 milyon dolar harcadığı ortaya çıktı. Üstelik milyarlarca dolar zarar edilen ve işçi çıkarmaların olduğu bir dönemde. Thain dekoratör Michael Smith'e 837 bin dolar, halılara 87 bin, çalışma masasına ise tam 25 bin dolar ödemiş.

'Çin yuanın değeriyle oynuyor'
ABD Başkanı Barack Obama'nın Hazine Bakanı adayı Timothy Geithner, Obama'nın Çin'in para birimi yuanın değerini "manipüle" ettiği görüşünde olduğunu söyledi. Çin'in döviz kuru politikasını eleştiren bu tür ifadelerden, Bush yönetimi döneminde özellikle kaçınılıyordu.