kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
24 Ocak 2009, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Haber turu

23.01.2009
Tekstilciler Ziraat ile protokol yaptı
Türkiye Tekstil Sanayii İşverenleri Sendikası, İş Bankası ve Vakıflar Bankası'ndan sonra Ziraat Bankası'na 125 milyon TL'lik nakit para girişi sağlamak üzere protokol imzaladı. Tekstil işverenleri, değişik bankalarda değerlendirdiği likiditesinin 125 milyon TL'lik bölümünü vadeli mevduat olarak. Ziraat Bankası'nda değerlendirecek. Ziraat Bankası da sendika üyelerine uygun faiz oranı ve vadelerle kredi kullandıracak.

Zordaki şirkete kredi kolaylığı
Bankalarla şirketler arasındaki kredi ilişkisini yeniden düzenleyen yönetmelik 1 Ekim 2008'den geçerli olmak üzere yürürlüğe girdi. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun yeni yönetmeliği ile yakın izleme kapsamına alınan krediler için süre 30 güne çıkarıldı. Şirket, bu kapsamdaki kredi için iki kez yeni ödeme planı yapma hakkı kazandı. Donuk kredilere tanınan yeniden yapılandırma hakkı da da ikiden üçe çıkarıldı.

Bankacılıkta istihdam arttı
Birçok sektörde işten çıkarmalar hızla devam ederken, Türkiye Bankalar Birliği'nden (TBB) yapılan açıklamaya göre global finans krizinin yoğunluğunu artırmaya başladığı Eylül sonunda bankacılık sektöründe 170 bin 425 olan istihdam 2008 yılı sonunda 171 bin 574 oldu. Bu sayı 2007 sonunda 158 bin 534'tü. Bankacılık sektöründe Eylül sonunda 8 bin 544 olan şube sayısı 2008 yılı sonunda 8 bin791 oldu; bu rakam 2007 sonunda 7 bin 618'di.

PTT anonim şirket haline geliyor
Posta ve Telgraf Teşkilatı (PTT) A.Ş Hakkındaki Kanun Tasarısı Taslağına göre PTT'nin kamu iktisadi kuruluşu olmaktan çıkarılarak anonim şirkete dönüştürülmesi planlanıyor. PTT A.Ş'nin sermayesinin tamamı Hazine Müsteşarlığına ait olacak. Müsteşarlığın PTT A.Ş'deki pay sahipliğine dayanan oy, yönetim, temsil, denetim gibi hak ve yetkileri Ulaştırma Bakanlığı tarafından kullanılacak. Şirket sermayesi, ana sözleşmede belirlenecek.