kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
24 Ocak 2009, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Bu yıl 41'incisi düzenlenecek olan Tokyo Motor Show'a ABD'li üreticilerin yanı sıra bazı Japon üreticilerin de katılmama olasılığı var.

ABD'li üç büyükler Tokyo Oto Fuarı'na katılmıyor

18.01.2009
Kriz nedeniyle birçok marka Detroit'te düzenlenen otomobil fuarına katılmadı. Detroit'ten sonra şimdi de Tokyo'da iptaller başladı..
Otomotivin vitrini otomobil fuarları da finansal krizle sarsılıyor. Dev otomotiv firmaları dünyanın en önemli otomobil fuarlarına finansal kriz nedeniyle katılmıyor. Geçen hafta kapılarını açan Detroit Otomobil Fuarı'nda aralarında lüks markaların da yer aldığı birçok marka katılmazken, aynı tehlike Tokyo Otomobil Fuarı'nda da yaşanacak gibi görünüyor. Yılın ilk otomobil fuarı Detroit'e, Porsche, Rolls-Royce, Ferrari, Land Rover, Nissan, Suzuki ve Mitsubishi gibi dev markalar katılmadı. Mitsubishi'yi fuarda yerel disribütörü temsil etti. Yılın son otomobil fuarı Tokyo'ya da birçok markanın katılmayacağı tahmin ediliyor. Şimdiden ABD'nin üç büyükleri GM, Ford ve Chrysler bu yıl 41'incisi düzenlenecek olan Tokyo Otomobil Fuarı'na katılmayacaklarını açıkladı. Fuara bazı Avrupalıların yanı sıra bazı Japon firmalarının bile katılmama olasılığı var. Avrupalı ve ABD'li üreticilerin ardından bazı Japon üreticilerin de katılmama olasılığı, fuarı tehlikeye soktu. "Bizim için sürüş keyfi, dünya için ekonomik sürüş" sloganıyla dikkat çeken fuarın, düzenlenip düzenlenmeyeceği önümüzdeki günlerde belli olacak. Takvime göre mart ayında Cenevre'de ve eylülde Frankfurt'ta düzenlenecek otomobil fuarlarının finansal krizden etkilenip etkilenmeyeceğini hep birlikte göreceğiz.