kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
24 Ocak 2009, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
İLERLEME SAĞLANDI IMF Türkiye Masası Şefi Rachel van Elkan başkanlığındaki heyetle 8 Ocak’tan bu yana sürdürülen görüşmelerde önemli ilerleme sağlandı.

IMF ile sorunsuz gidiyor nikâh tarihi 28 Ocak

23.01.2009
Ekonomi yetkilileri, IMF ile görüşmelerde sorun olmadığını, kısa sürede çalışmaların tamamlanmasının beklendiğini kaydetti..
Uluslararası Para Fonu (IMF) ile yeni bir standby anlaşması için görüşmelerin kısa sürede tamamlanması bekleniyor. Reuters'a bilgi veren ekonomi yetkilileri, IMF ile yapılacak program konusundaki görüşmelerde herhangi bir sorun bulunmadığı ve çalışmaların kısa sürede tamamlanmasının beklendiğini belirttiler.

28 OCAK'A KADAR NETLEŞİR
Ekonomi yetkilileri, IMF heyeti ile 8 Ocak'tan beri Ankara'da IMF Türkiye Masası Şefi Rachel van Elkan başkanlığındaki heyet ile teknik görüşmelerde "önemli ilerlemeler" kaydedildiğini de ifade etti. Önlemlere ilişkin olarak ise IMF ile görüşmelerin, son derece yapıcı olduğu, konunun birkaç gün içinde sonuçlandırılabileceği belirtildi. IMF ile görüşmelerde gelinen noktada nihai kararı Başbakan Tayyip Erdoğan verecek. Ekonomiden sorumlu Devlet Bakanı Mehmet Şimşek'in Başbakan Tayyip Erdoğan'ı bu konuda kısa süre içinde, muhtemelen Pazartesi günü yapılacak Bakanlar Kurulu toplantısında bilgilendirmesi bekleniyor. Şimşek'in 28 Ocak'ta başlayacak Davos toplantılarına gideceği dikkate alındığında, IMF ile görüşmelerin bu tarihe kadar netlik kazanması bekleniyor.

'YÜZLER GÜLÜYOR'
ABD'nin yeni Ankara Büyükelçisi James F. Jeffrey, geçen hafta Ankara'ya gelen IMF heyeti ile bir araya geldiğini ve "cesaret verici gelişmeler" olduğunu söyledi. DEİK-Türk Amerikan İş Konseyi çalışma yemeğinde konuşan Jeffrey, "IMF programı gerçekten çok önemli, Yardım etmeye hazırız" dedi. Jeffrey, Türkiye'nin 2001 krizinden çıkarttığı dersle uluslararası kuralları izlediğini, bu sayede krizi ABD'deki bir çok mali kuruluştan daha iyi yönettiğini söyledi ve ekledi: " Onun için IMF buraya geldi ve yüzleri gülüyor. Türkiye'nin ne kadar iyi durumda olduğunu görüyorlar."