kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
24 Ocak 2009, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Büyük resim için tıklayın

Telekom cetvelle ölçtü biçti sabit ücreti tarifede eritti

Timur SIRT - EKONOMİ
23.01.2009
Türk Telekom, sabit ücretlere yönelik sorunu yeni açıkladığı tarifelerle çözecek. 100'er dakikalık paketlerde sabit ücretleri eriten şirket bu yolla ses gelirlerini artırmayı hedefliyor..
Türk Telekom JeTTvell adıyla açıkladığı yeni tarifeleri ile konuşma sürelerini ve ses gelirini artırmayı hedefliyor. Yeni tarifelerde 100'er dakikalık paketlere aylık sabit ücret alınacak ve eleştiri konusu olan sabit ücretler aylık fiyatın içinde olacak. Telekom Pazarlama ve İletişim Başkanı Erem Demircan, Türk Telekom ve GSM tarife paketlerini karşılaştıran araştırmalarının ardından müşteri odaklı, basit ve anlaşılır, dinamik, esnek ve avantajlı tarife paketleri hazırlamaya çalıştıklarını anlattı.

SINIRSIZ KONUŞMA GELİYOR
Demircan şirketin yeni JeTTvell tarifeleri kapsamında müşteriler, şehiriçinde 19 TL karşılığında 100 dakika, 23 TL karşılığında 200 dakika, 27 TL karşılığında 300 dakika konuşacaklarını dile getirdi. Demircan, belli bir ücret karşılığında sınırsız konuşma tarifeleri sunmak için de Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'na (BTK) başvuruda bulunduklarını açıkladı. Abone sayıları konusunda da bilgi veren Demircan, "Türk Telekom'un 2008 sonu abone rakamı 17 milyon 500 bin kişi. 2009'da bu abone rakamını aynı seviyede tutmaya devam edeceğiz. TTNet abonesi 2005 yılında 1.5 milyon civarında ADSL abonesi varken bugün bu rakam 6 milyona yaklaşıyor. Yine mobilde Avea'nın abone sayısı 6 milyondan 11 milyonu aştı. Toplamda elde edilen abone sayısında önemli mesafe kaydettiğimizi söyleyebiliriz" dedi.

GECE KONUŞAN ARTTI
Abone kaybına rağmen daha fazla konuşturmaya devam ettiklerini kaydeden Demircan, "3.5 ay içinde Gece Konuşturan Tarife 700 bin kişi tarafından satın alındı. Bu tarifeyi alan müşterilerimizin akşam konuşmalarını yüzde 72 artış oldu" diye konuştu. Türk Telekom'un 8.5 milyon SabitHatt ve 8.5 milyon StandartHatt sahibi olduğunu vurgulayan Erem Demircan yeni tarifelerin toplam 1 milyonu bulmasını beklediklerini ifade etti.