kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
23 Ocak 2009, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Muammer Karabulut, Vedat Yenerer ve Orhan Tunç cezaevinden çıktı

Giriş Saati : 23.01.2009 22:45
Güncelleme : 23.01.2009 23:02
Yeni Haber
İLİŞKİLİ HABERLER
Muammer Karabulut, Vedat Yenerer ve Orhan Tunç cezaevinden çıktı
''Ergenekon'' davası kapsamında tutuklu bulunan ve bugün tahliyelerine karar verilen Muammer Karabulut, Vedat Yenerer ve Orhan Tunç cezaevinden ayrıldı.

Tahliye işlemlerinin tamamlanmasının ardından bir araçla Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesinin çıkışına bırakılan gazeteci Vedat Yenerer, emekli astsubay Orhan Tunç ve Uluslararası Noel Baba Barış Konseyi Yönetim Kurulu Başkanı Muammer Karabulut, yakınlarının ''Türkiye sizinle gurur duyuyor'' sloganıyla karşılandı.
Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Yenerer, tahliyeyi ''gecikmiş bir karar'' olarak nitelendirdi.
Yenerer, ''Biz utanmıyoruz. Bize bu kirli oyunu oynayanlar utansınlar. İçimizdeki Atatürk sevgisini, içimizdeki vatan sevgisini, üniter yapıya, Türkiye'nin bölünmez bütünlüğüne olan inancımızı değiştirmeye, bize bu oyunu oynayanların yedi sülalesinin gücü yetmez'' dedi.

''Biz tahliye olduk, ama kalbimiz içeride kaldı'' şeklinde konuşan Yenerer, ''çok değerli, trafik cezası bile almamış tertemiz insanların cezaevinde olduklarını'' söyledi.
''Bu insanların alçakça suçlandıklarını'' savunan Yenerer, ''Yüce Türk adaletine güveniyoruz. Biraz gecikmiş de olsa hak yerini buldu, ama bundan sonraki mücadelemiz devam edecek. Ben mahkemede bir şey söyledim; benim hayatımdan 11 ay aldılar, yakınlarımdan, ailemden sevdiklerimden 11 ay çaldılar. Çalanların sırtından ceketlerini alana kadar hukuk mücadelem devam edecektir'' diye konuştu.
Orhan Tunç da ''İçerideki kahramanlar çok mutlular. Hiçbir sıkıntıları yok. Çok sevindiler biz çıktık diye'' şeklinde konuştu.

''Hırsızlık, arsızlık'' yapmadığını, ''Önce vatan'' dediğini ve bu nedenle ceza evine girdiğini söyleyen Tunç, ''Cumhuriyet savaşçıları'' olduklarını, ''Mustafa Kemal'in ilke ve inkılaplarıyla Türkiye'nin bütünlüğünü düşünmekten başka bir şey yapmadıklarını'' anlattı.
Tunç, ''11 aydan beri kendilerini suçlayanları, her türlü iftirayı atanları Allah'a havale ettiğini'' söyledi.
Muammer Karabulut da Antalya'da gözaltına alındığını, İstanbul'da çıkan ''lobi'' belgesi nedeniyle suçlandığını belirterek, 12 duruşmalık bir hukuk mücadelesinden sonra iddia makamının da bu durumu kabul ettiğini kaydetti.
Tahliyesinde bunun etkili olduğunu düşündüğünü belirten Karabulut, ''Ama 11 ay boyunca neden tutuklandığımı bilmiyorum. Şunu biliyorum; Ergenekon davası ya da uydurması açıkça Türk milletini esir almak için yapılmıştır. Ben de burada Türk Milleti adına esirdim'' dedi.