kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
23 Ocak 2009, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Yalçın Küçük'e tahliye

Mustafa KAYA
23.01.2009
Ergenekon kapsamında tutuklanan Küçük ve BCP Genel Başkan Yardımcısı Aydın, tutuksuz yargılanmak üzere dün serbest bırakıldı. Eski bir dava nedeniyle yeniden Emniyet'e götürülen Küçük, sağlık kontrolünden sonra bırakıldı..
Ergenekon kapsamında gözaltına alınıp tutuklanan Prof. Dr. Yalçın Küçük ve Bağımsız Cumhuriyet Partisi (BCP) Genel Başkan Yardımcısı Engin Aydın dün tahliye edildi. Eski Özel Harekât Dairesi Başkan Vekili İbrahim Şahin'in yeğeni Yaşar Oğuz Şahin, Fatma Cengiz, Oğuz Bulut ve Bağımsız Cumhuriyet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Engin Aydın'ın avukatları, müvekkillerinin tahliyesi istemiyle ayrı ayrı dilekçe sunmuşlardı. İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ne verilen dilekçelerde, söz konusu sanıkların, çeşitli nedenlerle serbest bırakılmaları istenmişti. Küçük'ün avukatı, dilekçesinde, müvekkilinin yazdıkları ve düşüncelerinden dolayı tutuklandığını, bunların tutuklamayı gerektirmediğini ve hakkındaki iddiaların somut bir suçun konusunu oluşturmadığını öne sürdü. Küçük'ün Türkiye'den kaçacağı ve delilleri değiştireceğinin de iddia edilemeyeceği öne sürülerek, tahliye talebinde bulunmuştu. Dilekçeler dikkate alınarak Prof. Dr. Yalçın Küçük ile BCP Genel Başkan Yardımcısı Engin Aydın'ın tahliyesine karar verildi. Küçük ile Engin Aydın'ın bundan sonra tutuksuz sanık olarak yargılanacakları belirtildi.

YENİDEN EMNİYET'TE
Ancak Yalçın Küçük, önceki yıllardan kalan basın davaları nedeniyle hakkındaki arama kararı gereğince akşampolis tarafından alınarak tekrar İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Yalçın Küçük, emniyete getirilmeden önce avukatı vasıtasıyla "Bu bir cumhuriyet savaşıdır. İçeride de olsam, dışarıda da olsam bu savaşa devam edeceğim" açıklaması yaptı. Gece geç saatlerde İstanbul Emniyeti'ndeki sorgusunun ardından Haseki Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçen Küçük, burada serbest bırakıldı.

TOLON İÇİN BAŞVURU
Bu arada Ankara Barosu, Ergenekon'da tutuklu bulunan emekli org. Hurşit Tolon'un GATA'ya sevki için İstanbul Başsavcılığı'na başvurdu. Adli Tıp tarafından yapılan kontrollerde "hipertansiyon, depresyon ve aşırı kilo kaybı" teşhisi konulan ve Adli Tıp'ın tavsiyesi üzerine Haydarpaşa Gülhane Askeri Tıp Akademisi'ne sevki önerilen Tolon, bu sevkin yapılmaması üzerine Ankara Barosu'na müracaat etmişti.