kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
23 Ocak 2009, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Perinçek gözyaşlarını tutamadı

İHA
Giriş Saati : 23.01.2009 13:09
Güncelleme : 23.01.2009 23:02
Yeni Haber
Ergenekon duruşmasında savunma yapan İşçi Partisi (İP) Genel Başkanı Doğu Perinçek, partisi tarafından hazırlanan DVD'leri mahkeme ortamında izletti.

Perinçek, Diyarbakır'da bir direkte asılı Türk bayrağının yıkılmaması için köylülerin para toplayarak çimento aldığını anlatırken gözyaşlarını tutamadı. Perinçek ifadesinde, "Genel merkezimizde bin 167 tane kaset ve diske el konuluyor. Hiçbirinde suç unsuru yok. Sadece 3 tane diskin içerisinden suç unsuru çıkıyor. Onlar da arama tutanağında yer almayan, daha sonra emniyet ya da savcılık tarafından konulan disklerdir. Tuncay Güney ile bir kez bile görüşmedim. Birkaç kez gördüm ama hiç konuşmadım. Ergenekon lobi belgesinde ortaya atılan fikirler İşçi Partisi ile bağdaşmaz" dedi. Atatürk döneminde derin devlet olmadığını savunan Perinçek, "Yargıtay onursal başsavcısı Vural Savaş bir gazeteye verdiği demeçte 'derin devlet Atatürk zamanında da vardı' diyor. Bu büyük yanlış. O zaman yoktu. Vural Savaş'ı uyarıyorum. Bu düşman uydurmasıdır. Derin devlet NATO döneminde ABD tarafından konuldu.
Atatürk döneminde yoktur" diye konuştu.

Perinçek, Ergenekon lobi belgesindeki yazıları nefretle mahkum ettiğini söyledi. "Alçakça fikirler olduğunu söylüyorum" diyen Perinçek, savunmasını şöyle sürdürdü:

"Bu belge düşman belgesidir. İddianamede yer alan fabrikatör belgesi baştan sonra Perinçek düşmanı bir belgedir. Mehmet Eymür iki kitap yazdı. İkisi de benimle ilgili. Eymür, 'benim MİT'te Perinçek'i takip görevim yoktu' diyor. Demek ki emri CIA, MOSSAD'tan almış. Mehmet Eymür Filistin'de 8 partili arkadaşımızı İsrail'e öldürten bir katildir. Savcıların söylediği Ergenekon'un lideri olmak alçakça bir iş. Ben İşçi Partisi lideriyim. Fabrikatör belgesi Eymür'ün kitabındaki tanımlarla birebir aynıdır. Bu belgeyle ilgim olmadığı ortadadır. Kemalizmle ilgimiz olmadığı söyleniyor. Ben Atatürk'ün bütün eserlerini toplamak için 40 yılımı adadım. 25 cilt topladım. Mehmet Perinçek Rusya'ya giderek Atatürk'ün Rusya ile olan 17 yazışmasını arşivlerden çıkarttı. Türk Tarih Kurumu'nda yer alan Atatürk arşivlerini ortaya çıkarttık. Atatürk büyük bir devrimcidir. Devrimci olmayan Atatürk'ü anlayamaz. Atatürk'ü bir tek İşçi Partisi anladı. Hüseyin Kıvrıkoğlu Tuncay Güney aracılığıyla bana emir verebilir mi? Kıvrıkoğlu bana emir veremez. Cumhurbaşkanı da bana emir veremez. Ben İşçi Partisi lideriyim. MİT müsteşarı Emre Taner bir demecinde Hizbullah'ı kullandığımı söylüyor. Ne yaptınız, mevlit mi okuttunuz. İnsanları betonlara gömmüşler, insanları boğmuşlar. Emre Taner iyi bir insandır. Vatansever bir insan ama emekliliği gelmiştir. Bunları kendisi söylüyor. Biz Hizbullah'ı kullanmadık, aksine ortaya çıkarttık."

Doğu Perinçek, evinde PKK, Hizbullah ve tüm terör örgütlerinin belgeleri bulunduğunu söyledi. İddianamede kendilerine atfedilen suçların, partinin kapanmasına yol açacak suçlar olduğunu belirten Perinçek, "'Halkı, hükümete isyana tahrik ve devlete ıskata teşebbüs' bir parti kapatma sebebidir. Benim ceza yargısında yargılanmam için öncelikle Anayasa Mahkemesi'nin beni yargılayıp partimi kapatması gerekiyor. Anayasa Mahkemesi beni yargılayıp partimi kapatırsa ancak o zaman ceza yargılamasıyla yargılanabilirim. Ben hırsızlıktan, yankesicilikten yargılanmıyorum. Parti kapatma maddeleriyle yargılanıyorum"
açıklamasında bulundu.

Doğu Perinçek daha sonra Doğu ve Güneydoğu'da verdiği mitinglerin duruşma salonunda izlettirerek, görüntüler üzerinden savunmasını sürdürdü. Savunmasında Kürtçe yayın konusuna da değinen Perinçek, "Türk de biziz, Kürt de biziz. Kürtler kardeşimiz değil bırakalım bunları artık, Kürt de biziz. Türkan Şoray filmi Kürtçe yayınlanıyor. Bu filmi doğu ve güneydoğudaki insanlar Kürtçe anlamaz. Ben Kürtçe TV'ye karşı değilim. TRT 1'de de Kürtçe yayın yapılsın" dedi. İşçi Partisi'nin Diyarbakır mitingleri gösterildiğinde Perinçek, hiçbir partinin Diyarbakır'da binlerce kişiyi Türk bayraklarıyla toplayamadığını söyledi. Perinçek, "Bunlar bizim suç delilimiz oluyor. Diyarbakır'da bir direkteki bayrak yıkılmasın diye köylüler para toplayıp çimento alıyorlar. Bayrağı diktiler. Türk bayrağı yıkılmasın" derken gözyaşı döktü.