kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
23 Ocak 2009, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

25 kişi gözaltında

AA
Giriş Saati : 23.01.2009 16:49
Güncelleme : 23.01.2009 23:02
Yeni Haber
İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili Turan Çolakkadı, ''Ergenekon'' soruşturması kapsamında aralarında polis ve muvazzaf subayların da bulunduğu 25 kişinin gözaltına alındığını bildirdi.

Çolakkadı, Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'nde basın mensuplarının soruları üzerine, soruşturmayı yürüten 4 savcının müşterek talebiyle mahkemeden alınan izin doğrultusunda çeşitli illerde operasyon yapıldığını söyledi.

Operasyonunun eş zamanlı olarak yapıldığını ifade eden Çolakkadı, ''Soruşturma kapsamında, dün akşam itibarıyla aralarında polis ve muvazzaf subayların da bulunduğu 25 kişi gözaltına alındı'' dedi.

GÖZALTINA ALINAN 3 ASKERİ PERSONEL, ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

''Ergenekon'' soruşturması kapsamında düzenlenen son operasyonda gözaltına alınan 3 askeri personel, adliyeye sevk edildi.İstanbul Cumhuriyet Savcılığının talebi doğrultusunda gözaltına alınan ve Şırnak'ta teğmen olduğu belirtilen Emre B'nin de aralarında bulunduğu 3 askeri personel, sivil kıyafetli askerlerce Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesine getirildi.Şüpheliler daha sonra soruşturmayı yürüten savcılığa alındı.

BASINA UYARI YAZISI

Bu arada İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının, ''Ergenekon'' soruşturmasının gizliliğinin ihlal edilmemesi için dün ulusal yayın yapan basın kuruluşlarına uyarı yazısı gönderdiği bildirildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili Turan Çolakkadı tarafından, dün ulusal yayın yapan medya kuruluşlarına ''Ergenekon soruşturması''nın gizliliği konusunda uyarı bir uyarı yazısı gönderildiği öğrenildi.

Haberlerde ''soruşturmanın gizliliği'' kuralına uyulması istenen yazıda, ''soruşturmanın içeriğini yayımlamak, yapılan operasyonlarla ilgili bazı isimleri suçlamak, savcı ve yargıçlar hakkında yorumlar yapmanın, kanuni suç olduğunun hatırlatıldığı'' kaydedildi.

" BİR AY İÇİNDE HAZIRLANMASI BEKLENEN İDDİANAMEDE
YER VERİLMEYEBİLİR"


Bu arada, ''Ergenekon Terör Örgütü''ne ilişkin açılan dava dışında süren soruşturmaya ilişkin hazırlanacak iddianamenin bir an önce tamamlanması için çalışmalar sürüyor. Son operasyonda gözaltına alınan 25 kişiye, 1 ay içinde hazırlanması beklenen iddianamede yer verilmeyebileceği belirtildi.
Son operasyonlarda elde edilen silah, bomba ve mühimmatla ilgili savcılığın çalışmaların da sürdüğü, bu mühimmatın imha edilip edilmemesine, oluşturulan bilirkişilerin mahkemeye sunacağı rapora göre karar verileceği bildirildi. Rapora göre, mühimmatın uygun bir yerde saklanmasına ya da zararlı olmaması için imhasına karar verileceğini ifade edildi.

SİVAS'TA 5 KİŞİ SERBEST

Sivas'ta ''Ergenekon'' soruşturması kapsamında gözaltına alınan 9 kişiden 5'i serbest bırakıldı.

Alınan bilgiye göre, soruşturma kapsamında Sivas'ta gözaltına alınan öğretim görevlisi A.T. ile M.B, S.T, H.İ. ve C.A. emniyette ifadelerinin alınmasının ardından serbest bırakıldı.

Sivas Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince yürütülen operasyonda gözaltına alınan Cumhuriyet Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesinde görevli öğretim üyesi F.H, araştırma görevlisi O.D. ile M.B. ve H.İ'nin sorgusunun sürdürüldüğü bildirildi.

Bu arada, soruşturma kapsamında F.A. ve A.T.T'nin İstanbul'da, R.E'nin Ankara'da gözaltına alınarak Sivas'a getirildiği bildirildi.