kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
23 Ocak 2009, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Ajandasında cephanelik izi çıktı...

Mutlu ÇÖLGEÇEN - ANKARA
23.01.2009
Şahin'in ajandasının izini süren polis hafta başında yaptığı operasyonla Antalya'da mini cephaneliğe ulaştı..
Eski Emniyet Özel Harekât Daire Başkanı Vekili İbrahim Şahin'in ajandasından hareketle, Antalya'da mini bir cephaneliğe ulaşıldığı ortaya çıktı. Mini cephanelikte ele geçerilen silah ve mühimmatlar jandarma kayıtlarına "terör örgütüne ait mühimmat" şeklinde geçirildi.

* SAVCININ TALİMATIYLA: Hafta başında yapılan operasyonla Antalya'da ele geçen cephaneliğe, eski Emniyet Özel Harekât Dairesi Başkan Vekili İbrahim Şahin'in ajandası sayesinde ulaşıldı. Ergenekon savcısının talimatı üzerine harekete geçen polis, Antalya'da muhtemel alanlarda silah ve mühimmat araması yaptı.

* İHBARLA ORTAYA ÇIKTI: Polisin aramaları sürdürdüğü sırada bir ihbarı değerlendiren jandarma ekipleri, Antalya Kemer ilçesi Ovacık köyü kırsalında mini bir cepahelik buldu. Jandarma tarafından kayıtlara "terör örgütüne ait mühimmat" olarak geçen silahların Ergenekon tutuklusu bir albaya ait olabileceği üzerinde duruluyor.

* KAYIP KANAS MI?: Silahları balistik incelemeye alan jandarma ekiplerinin özellikle Kanas marka silah üzerinde durdukları öğrenildi. Kanas marka silahın PKK ile mücadele çerçevesinde Bulgaristan'dan getirilen ve kayıp olan 10 silahtan biri olduğu tahmin ediliyor. Jandarma Genel Komutanlığı'nın 1996'da PKK ile mücadele için Bulgaristan'dan ithal ettiği 30 Kanas marka tüfeğin 10'unun Mülkiye başmüfettişlerinin soruşturması sonucu kayıp olduğu ortaya çıkmıştı.

* FİKRET EMEK'TEN DE ÇIKMIŞTI: Tutuklu Ergenekon zanlılarından emekli binbaşı Fikret Emek'in evinde yapılan aramada da bir Kanas silahı çıkmıştı. Emek, Ergenekon duruşmasında savcının, "Kanas'ı hatıra olsun diye mi annenizin evinde sakladınız?" sorusuna "Kanas gibi bazı silahların hatıraları var elbet. Ancak ben hatıra değil, kullanmak için aldım" yanıtını vermişti.