kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
22 Ocak 2009, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

"İsrail tekrar Gazze'ye saldıracak"

Giriş Saati : 22.01.2009 10:59
Güncelleme : 22.01.2009 21:36
Yeni Haber
İran, "İsrail'in tek taraflı ateşkes kararı almakla yeniden Gazze Şeridi'ne saldırmanın zeminini hazırladığını" bildirdi.

Savunma Bakanı Mustafa Muhammed Neccar, İsrail'in uluslararası hukukun herhangi bir bağlayıcı kararıyla karşı karşıya kalmamak için tek taraflı ateşkes ilan ettiğini söyledi.

"Siyonist rejim, Filistin halkına yönelik saldırılarına devam edebilmek için tek taraflı böyle bir karar aldı" diyen Neccar, "Bazı bilgi ve haberler, İsrail'in önümüzdeki aylarda yeniden Gazze Şeridi'ne saldırı düzenleyeceğini gösteriyor" ifadesini kullandı.

Neccar, "Filistin halkının oylarıyla iktidar olan Hamas hükümetini devirmeyi ve işgal karşısındaki halk direnişini ortadan kaldırmayı amaçlayan İsrail, 22 günlük saldırısında hiçbir siyasi ve askeri hedefine ulaşamadı"
dedi.

"Filistin halk direnişinin, eşit olmayan koşullarda siyonist İsrail ordusu karşısında zafer kazandığını" ifade eden Neccar, "Bölgedeki Müslüman milletlerin öz güveni bir kez daha takviye edilmiş oldu. Filistin halkı, haklı direnişini sürdürerek yüce hedeflerine ulaşacak. Bu zafer, Kudüs'ün ve işgal topraklarının tamamının kurtarılması için bir ilham kaynağı olacak" diye konuştu.

Neccar, İsrail karşısında 22 boyunca ateş gücünü koruyan Filistin direnişinin, içte ve dışta Hamas'ın itibarını daha da artırdığını söyledi.
"İsrail karşısındaki ikinci büyük zaferden dolayı kahraman ve cesur Filistin halkıyla tüm Müslümanları kutlayan" Neccar, dünya kamuoyunun Filistin halkına olan desteğinin takdire şayan olduğunu belirtti.